Prikryte surové zemiaky mäsovou zmesou a dajte do rúry: Výborný obed je o chvíľu na stole a BEZ práce!

Fantastický obed z jednej misy: Stačí len naukladať vrstvu zemiakov, mletého mäsa a dať upiecť!
[mashshare]

Hľadáte recept na chutné a sýte jedlo, ktoré je vhodné pre celú rodinu? Vyskúšajte zapečené zemiaky s mletým mäsom a syrom! Toto jedlo je jednoduché na prípravu a zaručene si ho zamilujú aj tí najväčší vyberaví.

 

 

Jednoduchý recept z youtube, ktorý vám uľahčí varenie a celá rodina bude spokojná.Zapečené zemiaky s mletým mäsom a syrom sú kombináciou troch obľúbených surovín – zemiakov, mäsa a syra. Zemiaky sú bohaté na sacharidy a vlákninu, mäso dodáva bielkoviny a syr zas vápnik a vitamíny. Toto jedlo je tak nielen chutné, ale aj výživné.

Potrebujeme:

250 g zemiakov

20 ml rastlinného oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

soľ, korenie, červenú mletú papriku podľa chuti

500 g mletého mäsa

1 vajce

150 g syra

1 cibuľu

70 g majonézy

Na servírovanie:

Šalát z čerstvej zeleniny

Postup:

Zemiaky si očistíme, nakrájame na menšie kúsky, ktoré vložíme do misy.

Osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Navrstvíme ich do jenskej misy a rovnomerne rozložíme.

Mleté mäso si zmiešame s vajíčkom.

 

 

 

Ochutíme soľou, čiernym korením, červenou mletou paprikou a dobre premiešame.

Tvrdý syr si nastrúhame na hrubom strúhadle, očistenú cibuľu na jemnom strúhadle a zmiešame spolu s majonézou.

Navrstvíme navrch mletého mäsa.

Pečieme 40 minút v predhriatej rúre pri 200 °C. Hotovo.

Môžeme nakrájať a servírovať.

 

 

Šalát z čerstvej zeleniny

Tento šalát z čerstvej zeleniny je ideálnou prílohou k zapečeným zemiakom s mletým mäsom a syrom. Je ľahký, osviežujúci a plný vitamínov.

Potrebujeme:

1 hlávka ľadového šalátu

1 uhorka

1 paradajka

1 paprika (červená, žltá alebo zelená)

1 červená cibuľa

1/2 šálky olivového oleja

2 lyžice citrónovej šťavy

1 lyžička soli

1/2 lyžičky čierneho korenia

(Voliteľné) 1/2 šálky nasekanej petržlenovej vňate

Postup:

Ľadový šalát umyte a nakrájajte na menšie kúsky. Uhorku, paradajku a papriku umyte a nakrájajte na kocky.

Červenú cibuľu ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Všetky ingrediencie na šalát vložte do misky. V malej miske zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Dresingom prelejte šalát a premiešajte.

Pred podávaním posypte šalát nasekanou petržlenovou vňaťou.

Tipy: Do šalátu môžete pridať aj inú zeleninu, ako napríklad mrkvu, brokolicu alebo kukuricu.

Dresing môžete dochutiť rôznymi bylinkami a koreninami, ako napríklad oreganom, bazalkou alebo chilli papričkami. Šalát môžete podávať aj s bielym jogurtom alebo s majonézou. Dobrú chuť!

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes