Hľadáte recept na chutné a sýte jedlo, ktoré je vhodné pre celú rodinu? Vyskúšajte zapečené zemiaky s mletým mäsom a syrom! Toto jedlo je jednoduché na prípravu a zaručene si ho zamilujú aj tí najväčší vyberaví.
Jednoduchý recept z youtube, ktorý vám uľahčí varenie a celá rodina bude spokojná.Zapečené zemiaky s mletým mäsom a syrom sú kombináciou troch obľúbených surovín – zemiakov, mäsa a syra. Zemiaky sú bohaté na sacharidy a vlákninu, mäso dodáva bielkoviny a syr zas vápnik a vitamíny. Toto jedlo je tak nielen chutné, ale aj výživné.
Potrebujeme:
250 g zemiakov
20 ml rastlinného oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
soľ, korenie, červenú mletú papriku podľa chuti
500 g mletého mäsa
1 vajce
150 g syra
1 cibuľu
70 g majonézy
Na servírovanie:
Šalát z čerstvej zeleniny
Postup:
Zemiaky si očistíme, nakrájame na menšie kúsky, ktoré vložíme do misy.
Osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Navrstvíme ich do jenskej misy a rovnomerne rozložíme.
Mleté mäso si zmiešame s vajíčkom.
Ochutíme soľou, čiernym korením, červenou mletou paprikou a dobre premiešame.
Tvrdý syr si nastrúhame na hrubom strúhadle, očistenú cibuľu na jemnom strúhadle a zmiešame spolu s majonézou.
Navrstvíme navrch mletého mäsa.
Pečieme 40 minút v predhriatej rúre pri 200 °C. Hotovo.
Môžeme nakrájať a servírovať.
Šalát z čerstvej zeleniny
Tento šalát z čerstvej zeleniny je ideálnou prílohou k zapečeným zemiakom s mletým mäsom a syrom. Je ľahký, osviežujúci a plný vitamínov.
Potrebujeme:
1 hlávka ľadového šalátu
1 uhorka
1 paradajka
1 paprika (červená, žltá alebo zelená)
1 červená cibuľa
1/2 šálky olivového oleja
2 lyžice citrónovej šťavy
1 lyžička soli
1/2 lyžičky čierneho korenia
(Voliteľné) 1/2 šálky nasekanej petržlenovej vňate
Postup:
Ľadový šalát umyte a nakrájajte na menšie kúsky. Uhorku, paradajku a papriku umyte a nakrájajte na kocky.
Červenú cibuľu ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Všetky ingrediencie na šalát vložte do misky. V malej miske zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Dresingom prelejte šalát a premiešajte.
Pred podávaním posypte šalát nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tipy: Do šalátu môžete pridať aj inú zeleninu, ako napríklad mrkvu, brokolicu alebo kukuricu.
Dresing môžete dochutiť rôznymi bylinkami a koreninami, ako napríklad oreganom, bazalkou alebo chilli papričkami. Šalát môžete podávať aj s bielym jogurtom alebo s majonézou. Dobrú chuť!
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: