Nikto neverí, že tento dezert pripravujem sám a niet sa čomu čudovať, veď v skutočnosti vyzerá ako z drahej cukrárne.
Pripravte ho podľa nižšie uvedeného receptu a prekvapte svoju rodinu. Je to perfektný dezert napríklad po večeri.
Tento recept na dezert z portálu smakosze. mám už dlho. Pripravujem ho vždy, keď chcem prekvapiť hostí.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vždy sa mi to podarí, pretože mi nikto neverí, že som túto delikatesu pripravoval sám.
Všetci si myslia, že som ju kúpil v neďalekej cukrárni.
Je to preto, lebo tento dezert vyzerá ako drahá práca profesionála.
Dezert vďaka použitým surovinám vyzerá a chutí výborne.
Žiadna z nich vám nesmie chýbať, preto sme pre vás pripravili zoznam so všetkými ingredienciami.
Nájdete ho nižšie v článku – skontrolujte, čo budete potrebovať a môžeme začať.
Na prípravu ovocného dezertu potrebujeme:
1 l mlieka
60 g kryštálového cukru
5 mandarínok
15 g agar-agarového prášku
150 g tmavej čokolády
Postup:
Do hrnca nasypeme agarový prášok a cukor. Nalejeme liter mlieka.
Všetky ingrediencie zmiešame, aby sa spojili.
Zmes zahrievame na strednom ohni a miešame, kým nezhustne.
Z plastovej fľaše odrežeme hrdlo.
Ošúpeme mandarínky. Do fľaše začneme nalievať hustú mliečnu zmes.
Mandarínky napichneme na dlhú špajdľu a vložíme do fľaše.
Nalejeme zvyšok zmesi.
Fľašu vložíme na 30 minút do chladničky.
Čokoládu rozdrvíme a vložíme do hrnca.
Na strednom ohni ju roztopíme.
Dezert vyberieme z chladničky.
Fľašu narežeme a odstránime, potom vyberieme špajdľu.
Dezert položíme na tanier.
Polejeme rozpustenou čokoládou a rovnomerne rozotrieme po celom povrchu.
Ovocnú pochúťku vložíme na 30 minút do chladničky.
Po uplynutí doby môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!