Fantastický tip na párty občerstvenie alebo rýchle predjedlo.
Do chrumkava upečené lístkové cesto plnené krémovou plnkou a dochutené pečenou zeleninou sa u vás stane hitom.
Jednoduchý a rýchly recept na vynikajúce pohostenie z lístkového cesta z youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
800 g lístkového cesta
200 g smotanového syra
150 g šunky
100 g žltej papriky
100 g cukety
100 g šampiňónov
100 g cherry rajčín
100 g zemiakov
100 g červenej cibule
3 g soli
10 ml olivového oleja
3 g oregana
Na omáčku:
200 g mozzarelly
70 g parmezánu
200 g smotanového syra
20 ml olivového oleja
2 g soli
2 g mletého čierneho korenia
Na ozdobu:
100 g paradajky
5 g čerstvej bazalky
Postup:
Do nádoby od mixéra pridáme syr.
Pridáme natrhané plátky šunky a mixérom rozšľaháme.
Krém rozotrieme po celej ploche lístkového cesta.
Prekryjeme ďalším plátom cesta a krájačom nakrájame na kocky.
Cesto aj s papierom preložíme na plech.
Poldecovým pohárikom pretlačíme kruh na každý kúsok cesta (viď video).
Do kruhovej priehlbiny spravíme vidličkou dierky.
Papriku nakrájame na väčšie kocky a poukladáme na kraj plechu vystlaného papierom na pečenie.
Potom vedľa papriky naukladáme na kolieska nakrájanú cukinu.
Ďalej naukladáme na plátky nakrájané šampiňóny.
Rajčiny prekrojíme na polovicu a pridáme na plech.
Nakoniec pridáme na plátky nakrájaný zemiak a cibuľu.
Zeleninu posypeme soľou.
Plech vložíme do rúry.
Pečieme 10 minút pri teplote 200°C.
Upečenú zeleninu naukladáme do priehlbiniek v lístkovom ceste.
Vrch potrieme olivovým olejom a posypeme oreganom.
Plech vložíme do rúry a pečieme 25 minút pri teplote 200°C.
Do samostatnej misky nasypeme nastrúhanú mozzarellu a parmezán.
Pridáme syr, čierne korenie, soľ, olivový olej a lyžicou dôkladne premiešame.
Misku vložíme do rúry a pečieme 10 minút pri teplote 180°C.
Omáčku posypeme nakrájanou rajčinou a bazalkou.
Chrumkavé pečivo servírujeme so syrovou omáčkou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: