Tieto vaječné JEDNOHUBKY robím vždy na Veľkú noc. Neuveríte, z čoho sú vyrobené klobúky!

vyrobenéZabudnite na tradičné jednohubky. Tieto originálne plnené vajíčka budú fantastickým občerstvením na Veľkú noc!
[mashshare]

Vaječné jednohubky budú skutočne originálnym pohostením na Veľkú noc.

 

 

Pútajú pozornosť a chutia vynikajúco.

Vyskúšajte ich tento rok podávať napríklad k zeleninovému šalátu. Postupujte podľa receptu z YouTube kanála agatabodkuchni.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Pripravte si na Veľkú noc tieto vajíčkové pochúťky a hostia budú nadšení.

Vajíčka jednoducho naplňte šunkou, syrom a pažítkou. Zaujímavé je, že pri príprave sa používa na vajíčka čierny čaj.

Efekt je úžasný, preto tento recept na Veľkú noc odporúčame každému.

Ingrediencie:

6 natvrdo uvarených vajec

 

 

30 g najemno nastrúhaného syra

30 g najemno nakrájanej šunky

1 hrsť nasekanej pažítky

2 čajové lyžičky majonézy

soľ

korenie

3 vrecúška silného čierneho čaju

1 liter vriacej vody

Postup:

Vajíčka natvrdo si ako prvé prekrojíme na polovice a do misky vyberieme žĺtky. 

 

 

Vrchné časti odrezaných vajíčok poslúžia ako čiapky jednohubiek.

Teraz si do vriacej vody vložíme vrecúška čierneho čaju a následne doňho vložíme polovice vajíčok bez žĺtok. 

Tento krok im dodá nezvyčajnú farbu.

Znížime ohrev, hrniec prikryjeme pokrievkou a povaríme 6 – 8 minút. 

 

 

Kým sa vajíčka zafarbia, môžeme si pripraviť plnku. 

Žĺtky si v miske roztlačíme vidličkou, pridáme šunku, syr, pažítku a majonézu.

Všetko dôkladne premiešame.

Osolíme, okorením a znovu premiešame.

 

 

Ak je náplň príliš hustá, pridáme ešte trochu majonézy.

Plnka však nemôže byť ani príliš riedka, pretože by vytekala z vajíčok.

Teraz si zoberieme spodné časti odrezaných vajíčok, ktoré sme nevarili v čaji a naplníme ich pripravenou plnkou.

 

 

Keď sú vajcia naplnené, odstavíme hrniec, kde sme varili „čiapočky“.

Tieto vrchné časti vajíčok by už mali byť zafarbené a teraz je čas vybrať ich.

Čaj zlejeme a vajíčka osušíme.

Môžeme servírovať.

Pripravíme si misu so šalátom.

 

 

Na ňu najskôr naukladáme plnené vajíčka plnkou dolu a navrch, na každé vajíčko, položíme zafarbenú polovicu.

Vajíčka môžete servírovať aj plnenou časťou nahor a zafarbenou časťou vajíčko znovu uzavriete.

Fantázii sa medze nekladú.

Toto originálne jedlo určite zaujme a všetci budú nadšení.

Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu.

Dobrú chuť!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes