Dlhé piškóty som len uložila do formy a zaliala krémom: Už dlho sme nejedli taký výborný koláč!

Už dlho som doma nerobila taký výborný dezert!
[mashshare]

Ponúkame vám recept na rýchly nepečený dezert.

 

 

Stačia vám piškóty a krémová zmes pripravená len z pár ingrediencií.

Dezert je výborný a vždy má úspech.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vynikajúci recept na jednoduchý krémový dezert s piškótami z portálu smakosze.

Milujem koláče, ale nemusím ich nevyhnutne piecť.

Je to veľa práce a často to nefunguje tak, ako by malo.

 

 

Buď poriadne nenakysne alebo sa príliš pripáli.

Našťastie existujú recepty, vďaka ktorým majú koláče vždy úspech.

Jedným z nich je aj ten, ktorý nájdete nižšie v článku.

 

 

Túto lahôdku pripravujem veľmi často, pretože ju netreba piecť.

Poteší nielen jednoduchosťou, ale aj lahodnou chuťou.

Okrem toho sú použité ingrediencie lacné a ľahko dostupné.

 

 

Základnou ingredienciou tohto dezertu sú piškóty.

Vďaka ním bude cesto nielen jemné, ale aj jemne chrumkavé.

Okrem toho si z jednoduchých surovín pripravíte krém, ktorý nevyžaduje pečenie.

 

 

Na nepečený dezert s piškótami potrebujeme:

200 g dlhých piškót

3 vajcia

500 ml mlieka

150 g kondenzovaného mlieka

50 g zemiakového škrobu

100 g masla

štipku práškovej vanilkovej arómy

Postup:

Začneme tým, že piškóty prekrojíme na polovicu.

Každú z nich namočíme do mlieka.

Obdĺžnikovú formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie.

 

 

Piškóty poukladáme zvislo vedľa seba.

Do hrnca pridáme žĺtky.

Nalejeme mlieko a pridáme škrob.

 

 

Miešame, kým nevznikne jednotná tekutá zmes.

Za stáleho miešania zohrievame na miernom ohni.

Pridáme kondenzované mlieko a premiešame.

 

 

Varíme do zhustnutia.

Pridáme maslo a štipku vanilky.

Zamiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.

 

 

Hotový krém preložíme do cukrárskeho vrecka a nanesieme medzi poukladané piškóty.

Ak vám zostane trochu krému, nalejte ho na vrch a rovnomerne rozotrite.

Vrch prikryjeme fóliou a vložíme na dve hodiny do chladničky.

 

 

Po uplynutí doby môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes