Minútkové kuracie kúsky na cesnaku a kyslej smotane: Bleskový obed s výbornou chuťou – hotové skôr ako príloha!

Vynikajúci obed z kuracieho mäsa a kyslej smtoany, doslova za minútku prirpavený!
[mashshare]

Vynikajúci obed z kuracieho mäsa a kyslej smotany, doslova za minútku pripravený!

 

 

Toto mäsko je tak rýchle, že ho dokonca zvládnete pripraviť skôr, ako prílohu.

Odporúčame podávať so zemiakovou kašou, prípadne ryžou či cestovinami.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

2 ks kuracích pŕs

1 cibuľu

1/2 lyžičky soli

Mletú červenú papriku

 

 

150-200 g kyslej smotany

Čierne korenie podľa chuti

2 strúčiky cesnaku

Olej slnečnicový

Príloha (voliteľné):

Zemiaková kaša

Ryža

Cestoviny

Postup:

Na panvici nalejeme 2 lyžice oleja.

Kuracie prsia si nakrájame na menšie kúsky.

 

 

Cibuľu si očistíme a nakrájame nadrobno.

Prihodíme cibuľu nakrájanú na drobno, a než začne hnednúť, tak prihodíme kuracie prsia.

Teplota po celú dobu bude 120 ° C.

 

 

Pridáme 1/2 lyžičky soli.

Restujeme, kým nie je mäso mäkké.

K mäkkému mäsu prihodíme 2 strúčiky cesnaku nakrájaného na tenké plátky.

 

 

Pridáme 1/8 lyžičky mletého čierneho korenia, červenú papriku a restujeme dve minúty.

Primiešame téglik kyslej smotany.

Rýchlym miešaním úplne rozpustíme.

 

 

Všetko spolu ešte minútu povaríme, a tým je omáčka hotová.

Na tanieri môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou alebo kôprom.

 

 

Podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes