Kulinársky zázrak v podobe marinovaných kuracích pŕs, ktoré sú také jemné šťavnaté, že sa rozplývajú v ústach.
Príprava je mimoriadne jednoduchá a výsledkom ohúrite celú rodinu.
Fantastický recept na najšťavnatejšie kuracie prsia z youtube kanála Cocina con fati.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
kuracie prsia
petržlenovú vňať
4 strúčiky cesnaku
1/2 pohára olivového oleja
soľ
1/2 PL mletého čierneho korenia
1/2 PL oregana
Postup:
Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky.
Vložíme do hlbokej misky.
Do samostatnej nádoby vložíme petržlenovú vňať.
Pridáme cesnakové strúčiky.
Nalejeme olivový olej.
Zmes osolíme.
Pridáme mleté čierne korenie.
Nakoniec pridáme oregano.
Tyčovým mixérom rozšľaháme.
Marinádu pridáme do misky s mäsom.
Lyžicou dôkladne premiešame.
Misku prikryjeme potravinárskou fóliou.
Mäso vložíme minimálne na dve hodiny do chladničky.
Na sporáku rozohrejeme suchú panvicu.
Poukladáme kuracie plátky.
Nie je potrebné pridávať olej, keďže ho obsahuje marináda.
Plátky smažíme z každej strany do zlatista.
Môžeme servírovať.
Ďalšie nápady na marinády na kuracie mäso
Čínske kuriatko – fantasticky chrumkavé a chutné
Potrebujeme:
Kuracie rezne – 450 g
Sójová omáčka – 3 polievkové lyžice
Čierne korenie
Cestíčko:
Vajce – 1 ks
Voda – 2 lyžice
Kukuričný škrob – 5 lyžíc
Kurkuma – 2 lyžičky
Červená paprika podľa chuti
Omáčka:
Paradajková pasta – 3 lyžice
Voda – 50 ml
Cukor -2 lyžičky
Soľ, korenie – podľa chuti
Sójová omáčka – 1-2 lyžice
Sezamové semienka – 2 lyžice
1/4 citrónovej šťavy
Postup:
Na marinádu zmiešame všetky prísady a zamiešame do nej nakrájané kuracie kúsky.
Môžeme nechať krátko marinovať, alebo nechať naložené pokojne aj cez noc.
Na cestíčko zmiešame všetky prísady a vymiešame jednotnú zmes, ktorú nalejeme na marinované kuracie kúsky. Premiešame a vyprážame na oleji dozlatista zo všetkých strán.
Na omáčku si v hrnci zmiešame všetky ingrediencie, privedieme do varu a nalejeme na vypražené kuracie kúsky. Môžeme podávať.
Kuracie nugetky v zemiakovom cestíčku
Potrebujeme:
Kuracie prsia (cca ½ kg),
2 lyžice worcestrovej omáčky,
2 lyžice sójovej omáčky,
1 mokka lyžička soli,
2 lyžičky hotového korenia na pečené (grilované) kura,
2 väčšie strúčiky cesnaku,
2 polievkové lyžice oleja,
štipka mletého čierneho korenia,
olej na vyprážanie
zemiakové cestičko:
2 stredne veľké zemiaky,
1 vajíčko,
3 navŕšené lyžice polohrubej múky
Potrebujeme:
Umyté a osušené kuracie prsia nakrájame asi na ½ cm hrubé menšie plátky dáme do misy, pridáme omáčky mleté čierne korenie, soľ zmes korenia na pečené kurča, pretlačený cesnak olej premiešame, zakryjeme a odložíme do chladničky na 24 hodín.
Na druhý deň si rozmixujeme zemiaky, pridáme vajíčko, múku, premiešame vznikne nám hustejšie cestíčko a pridáme do misy k mäsku.
Premiešame, aby sa dostalo všade a postupne môžeme vyprážať v menšom množstve oleja. Sú hotové raz-dva, tak radšej neodbiehajte. Dresing: kyslá smotana, majolenka, najemno nakrájaná cibuľa a kyslá uhorka, trošku mlieka a plnotučnej horčice. Vynikajúci je, keď ho dochutíte troškou kôpru.
K tomu zeleninový šalátik podľa vlastnej chuti. Zemiaky: na troche oleja popražíme dosklovita cibuľu, pridáme nakrájanú čerstvú petržlenovú vňaťku a ešte trošku prehrejeme. Prelejeme zemiaky, premiešame a podávame s nugetkami. Môžeme dozdobiť kolieskami cibule.
Babičkina nedeľná minútka
Zmes na minútku:
1 hrnček hl. múky
1 lyžica domácej vegety
1 lyžička kari korenia
pol lyžičky mletého čierneho korenia
1 lyžička mletej papriky sladkej
kuracie mäso
olej na vyprážanie
Postup:
Zamiešame múku, vegetu, karí, korenie, papriku a vznikne vám z toho zmes. V nej obaľte rezne alebo kuracie prsia alebo akékoľvek mäso a opečte na panvici.