Pripravte si doma pečené bravčové rebrá s exkluzívnou marinádou podľa nášho jednoduchého receptu a po inom mäse už nesiahnete.
Takto pripravené jemné mäso u nás chutí všetkým, takže ho pripravujem pravidelne.
Nenáročný recept na najlahodnejšie pečené bravčové rebrá z youtube kanála SOS kuhinja.
Potrebujeme:
1 ČL cesnakového prášku
1/2 ČL muškátového orieška
1/2 ČL čili
1 ČL mletého čierneho korenia
1 ČL sladkej papriky
šťavu z 1/2 citróna
1 kg bravčových rebier
soľ
3 PL olivového oleja
3 PL kečupu
tabasco
1 ČL medu
Postup:
Do hlbokého taniera nasypeme cesnakový prášok. Pridáme muškátový oriešok, čili a čierne korenie.
Ďalej pridáme mletú papriku a premiešame.
Do zmesi korenia vytlačíme šťavu z polovice citróna. Lyžičkou zamiešame.
Z bravčových rebier odstránime tukové časti. Rebrá z oboch strán osolíme a votrieme rukou.
Potom mäso potrieme z oboch strán marinádou.
Prikryjeme fóliou a vložíme na dve hodiny do chladničky.
Rúru predhrejeme na 160°C (horný/spodný ohrev).
Po vybratí z chladničky preložíme bravčové rebrá na plech vystlaný papierom na pečenie.
Plech vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 60 minút pri teplote 160°C.
Po uplynutí doby mäso otočíme. Pečieme ďalších 35 minút pri teplote 170°C.
Do misky nalejeme olivový olej. Pridáme kečup a tabasco podľa chuti.
Nakoniec pridáme med a všetko spolu zmiešame.
Po uplynutí doby potrieme mäso 1/3 pripravenej omáčky.
Vložíme do rúry a pečieme 15 minút pri teplote 170°C.
Po vybratí z rúry otočíme mäso a potrieme 1/3 omáčky.
Rebrá pečieme ďalších 10-12 minút pri teplote 170°C.
Po uplynutí doby mäso ešte raz otočíme a potrieme omáčkou.
Vypneme rúru a vložíme do nej rebrá na 10 minút.
Po vybratí z rúry môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: