Zlepšovákov a tipov nie je nikdy dosť. Rozhodli sme sa pre vás zozbierať také, ktoré sú dnes už len veľmi málo známe a používané, poznali ich však už naše babičky a prababičky. Týchto pár zlepšovákov sa v kuchyni určite hodí každému:
Perfektne uvarený karfiol
Ak nechcete, aby karfiol pri varení „zošedol“ a zhorkol stačí, aby ste do vody pridali malé množstvo mlieka a soli. Karfiol bude mať lepšiu chuť a zachová si krásnu farbu.
Zamrazte hrozno, bude mať neskutočne lahodnú chuť
Ak chcete svojich hostí potešiť skvelým prípitkom, namiesto ľadu vložte do nápojov a koktejlov bobuľu zmrazeného hrozna. Pri postupnom rozmrazovaní získava úžasnú chuť a drinkov bude vďaka nemu chutiť ešte lepšie.
Citrón a horúca voda
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ak chcete z citróna vytlačiť čo najviac šťavy, zalejte ho horúcou vodou.
Univerzálny vzorec na koláč
Upiecť vynikajúci koláč môžete aj bez receptu, ak si zapamätáte tento jednoduchý vzorec na prípravu cesta: rovnaký diel múky a cukru, a váha masla by sa mala rovnať váhe vajec.
Dokonalé nakladané uhorky
Keď budete v lete zavárať uhorky, nezabudnite do každého pohára pridať 1 list amarantu (láskavca). Uhorky budú chrumkavé, nezmäknú a budú mať ešte lepšiu chuť. Naše babičky tento tip využívali pravidelne, pretože táto rastlinka rástla takmer v každej záhrade a dokonca sa pestovala v blízkosti záhonu uhoriek. Nezabudnite si na zaváraciu sezónu tento tip uložiť!
Maslo nestmavne
Maslo na na horúcej panvici často stmavne-až zhnedne. Aby ste tomu zabránili, potrite panvicu trochou oleja – maslo si zachová svoju farbu.
Syr nebude vytekať
Chcete, aby sa vám vyprážaný syr neroztekal na panvici. Obalte ho klasicky v trojobale a potom ešte raz vo vajíčku a strúhanke. Takto obalený syr vložte na 1-2 hodiny do chladničky a môžete vyprážať bez obáv.
Kuchynská mriežka pre perfektne nakrájané zákusky
Chcete dokonale nakrájať zákusky? Použite trik s kuchynskou mriežkou. Vďaka nemu budú zákusky vždy perfektne nakrájané.
Rezne nebudú nasiaknuté olejom
Nadmernému množstvo tuku však môžete zabrániť šikovnejšie. Stačí, ak pri obaľovaní trochu navlhčíte strúhanku. Ďalšou možnosťou je obaliť rezeň klasicky v múke, vajíčku, strúhanke a nakoniec v rozšľahanom bielku. Trojobal bude lepšie držať, nebude sa pripaľovať a zároveň nenasej zbytočne veľa tuku.
zdroj: sovkusom, redakcia