Najrýchlejšia pizza s tenkým cestom, pripravená z kefíru!
Je vynikajúca, tenučká a lahodná.
Skúste recept podľa youtube.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na cesto:
-500 ml kefíru;
-3 lyžice slnečnicového oleja;
-1 lyžičku soli;
-1 lyžicu cukru;
-½ čajovej lyžičky sódy bikarbóny;
-vajce;
-800 g hladkej múky.
Na oblohu:
-kečup alebo iná paradajková omáčka – podľa chuti;
-šunka, saláma alebo iné mäso;
-mozzarella alebo tvrdý syr.
Postup:
Pripravíme cesto: nalejeme kefír do hlbokej misy.
Pridáme vajce, slnečnicový olej, cukor a soľ. Mixérom vymiešame dohladka.
Postupne pridáme 700 g preosiatej múky spolu so sódou bikarbónou.
Zmiešajte vidličkou a lyžičkou.
Potom na pracovnú dosku nasypeme zvyšnú múku, preložíme na ňu cesto a pokračujeme v miesení rukami.
Musí byť homogénna, mäkká a mierne lepkavá.
Miesime, kým sa neprestane lepiť na stôl.
Cesto vytvarujeme do gule a necháme 10 minút „odpočívať“.
Medzitým si pripravíme oblohu: salámu nakrájame na tenké plátky a strúhadlo nastrúhame.
Ak použijete ďalšie prísady, nakrájajte ich na plátky, kúsky, pásiky atď..
Vytvarujeme pizzu: rozdeľte cesto na 4 rovnaké kúsky.
Rozvaľkáme ich na placku.
Pri práci na stole posypanom múkou rozvaľkáme každý kúsok cesta na okrúhly a tenký tvar.
Cesto preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
Vrch potrieme omáčkou, pridáme prísady podľa chuti, posypeme syrom a dáme piecť.
Pečieme asi 15 minút, kým nie je vrch upečený a mozzarella sa v predhriatej rúre na 200 ° C (program zdola nahor) mierne roztopí a zhnedne.
Cesto na pizzu je možné zmraziť.
Skladujte v mrazničke 1 – 2 mesiace.
Prajeme vám dobrú chuť!:-)