Toto mäsko som prvýkrát ochutnala na oslave na Morave a preto som sa veľmi potešila, keď som našla recept pani Katky S.
Ide skutčne veľmi chutné a rýchlo pripravené bravčové so zeleninou, ktoré v čechách poznajú pod názvom Katův šleh.
Potrebujeme:
Bravčové karé (nakrájané na rezančeky)
Soľ a korenie podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Worcesterská omáčka
Olej
Sušené čili papričky (alebo čerstvá feferónka)
Lečo (jeden pohár)
1 veľká cibuľa
1 paprika
1 feferónka
1 uhorka
Tuk na vyprážanie (bravčová masť alebo olej)
Plátky cesnaku (podľa chuti)
Kečup
Na zemiakové placky:
2 ks (veľké) zemiaky
3 strúčiky cesnak
2 ks vajce
1 lyžica majoránka podľa chuti
soľ podľa chuti
čierne korenie
4 – 5 lyžíc strúhanka
na vyprážanie tuk
Postup:
Vezmeme bravčové mäso a nakrájame ho na rezančeky.
Osolíme, okoreníme a pokvapkáme worcesterskou omáčkou.
Pridáme trochu oleja. Pokiaľ nemáme čerstvú feferónku, môžeme pridať sušené chilli papričky podľa vlastnej chuti.
Lečo vylejeme do sitka a necháme ho odkvapkať.
Ošúpeme cibuľu a nakrájame ju na kolieska.
Papriku zbavíme jadrovníka a nakrájame ju na prúžky.
Feferónku zbavíme jadier a rebier a nakrájame ju nadrobno.
Uhorku nakrájame na kocky a pridáme k odkvapkanému leču.
Orestujeme si mäso – v panvici (najlepšie vo woku) rozpálime tuk – môže to byť masť alebo olej.
Pridáme marinované mäsové rezančeky a rýchlo ich restujeme, cca 5 minút.
K mäsu pridáme nakrájanú cibuľu, feferónku, plátky cesnaku a papriku.
Všetko spoločne restujeme a miešame ďalších 5 minút.
K mäsu a zelenine pridáme odkvapkané lečo a kečup. Všetko krátko prehrejeme a dochutíme soľou.
Mäso podávame s prílohou podľa chuti.
Odporúčame podávať so zemiakovými plackami, hranolkami, alebo varenými zemiakmi.
Zemiakové placky:
Jeden zemiak nastrúhame nahrubo, druhý najemno. Pridáme všetky ingrediencie a premiešame. Na rozpálenom tuku (masť, olej) smažíme z oboch strán dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)