Vynikajúca rýchla večera, ktorú viete pripraviť z pár prísad a nasýtia celú rodinu.
Určite skúste, podľa receptu sa to vždy vydarí.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Zemiak
Kápiu
Zelenú papriku
Trochu petržlenovej vňate
2 vajcia
1 a pol šálky teplého mlieka
1 pohár teplej vody
50g syra
1/3 kocky droždia
1 lyžička cukru
Soľ
korenie
2 a pol šálky hladkej múky
Pol pohára oleja na vyprážanie
Postup:
Pripravíme si zeleninu – zemiaky nastrúhame.
Odstránime prebytočnú šťavu.
Nadrobno nakrájame papriku aj petržlenovú vňať.
Do misky dáme dve vajcia, mlieko, vodu aj droždie.
Dôkladne premiešame.
Pridáme aj cukor a zeleninu.
Zmes dochutíme soľou a koreninami.
Pridáme aj syr – rozdrobíme ho, alebo pridáme nastrúhaný syr.
Nakoniec vmiešame múku.
Necháme 30 minút odpočívať na teplom mieste.
Potom opekáme na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)