Je to tak chutné, že musím variť aj 3x do týždňa: Neuveriteľne chutný recept na KARFIOL!

Podávam ako prílohu, ľahký obe, večeru, alebo len-tak, ako pochúťku k dobrému filmu.

Odkedy som na internete narazil na tento úžasný recept, karfiol už inak nepripravujem.

Jednoduchosťou a kreativitou tohto receptu budete doslova unesení.

 

 

Podávam ako prílohu, ľahký obe, večeru, alebo len-tak, ako pochúťku k dobrému filmu.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Výnimočný recept na zapečené karfiolové plátky z youtube kanála KAZAN.

Potrebujeme:

karfiol

olivový olej

soľ

mleté čierne korenie

mletú sladkú papriku

sušený cesnak

 

 

parmezán

mozzarellu

petržlenovú vňať

Postup:

Karfiol prekrojíme. Nakrájame na plátky – tie by mali byť dostatočne hrubé, aby sa nerozpadali.

Plátky karfiolu naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Do menšej misky nalejeme olivový olej.

Ochutíme soľou, pridáme čierne korenie.

Potom pridáme mletú papriku.

Nasypeme sušený cesnak.

Nakoniec pridáme parmezán a všetko spolu premiešame.

 

 

Karfiol potrieme z oboch strán pripravenou omáčkou.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 20 minút pri teplote 180°C.

 

 

Po uplynutí doby vyberieme karfiol z rúry.

Na vrch poukladáme nastrúhaný syr.

Vložíme späť do rúry.

 

 

Pečieme ďalších 10 minút pri teplote 180°C.

Po vybratí z rúry posypeme karfiol nasekanou petržlenovou vňaťou.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: unsplash

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.