Naučte sa, ako pripraviť luxusnú zrkadlovú polevu v akejkoľvek farbe, aká sa vám páči. Je to jednoduché a vyzerá to nádherne.
Navyše, na prípravu potrebujeme suroviny, ktoré máme bežne doma.
Táto poleva je výnimočná aj tým, že je jednoduchá príprava, výborná svieža chuť, úžasný lesk, poleva sa pri krájaní vôbec neláme!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
9 g Číra želatína
130 g smotana na šľahanie
125 g voda
225 g kr. cukor
30 g kakao
Postup:
Želatínu si necháme napučať v 50 g vody.
Zvyšnú vodu, cukor, smotanu a kakao privedieme za stáleho miešania k varu.
Necháme prevrieť 1-2 minúty. aby sa všetky prísady dokonale prepojili.
Odstavíme a hneď vmiešame napučanú želatínu.
Necháme vychladnúť na 30°C.
Teraz polevou polejeme vychladnutú tortu alebo zákusok.
Ja dávam pred naliatím polevy tortu na niekoľko minút do mrazničky.
Odprúčame polevu liať tak, že torta alebo koláče sú položené na mriežke, cez ktorú môže zvyšná poleva jednoducho odtekať.
Necháme pár minút stuhnúť v chladničke.
Farebná zrkadlová poleva
Potrebujeme:
200 g Stužovač šľahačky VIŠŇA (použila som stužovač Liana)
120 ml teplá voda
150 g Biela čokoláda
60 ml smotana na šľahanie
Pre vyšší lesk a hustotu:
1 KL Želatína číra
1 PL voda
Postup:
Stabilizátor višňa dobre rozmiešame s teplou vodou.
Bielu čokoládu zmiešame – nalámeme do smotany na šľahanie zohrejeme v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli do roztopenia čokolády.
Roztopenú čokoládu zmiešame so zmesou stabilizátora a precedíme cez sitko.
Ihneď polejeme dobre stuhnutú (vychladenú) tortu alebo koláčiky položené na mriežke, pod ktorou je plech na zachytávanie zvyšnej polevy.
Video recept na farebnú zrkadlovú polevu
Potrebujeme ( toto je polovičná dávka na menšiu tortu):
2 lyžice želatíny
1 dcl vody
2 šálky bielej čokolády
1 a ½ šálky cukru
1 šálka vody
2/3 šálky kondenzovaného mlieka
Potravinárska farba
Ak chcete tmavú polevu použite tmavú čokoládu a poprípade ešte kakao
Postup:
Do želatíny nalejeme studenú vodu, rozmiešame a necháme napučať.
Do kastrólika nalejeme vodu, kryštálový cukor a kondenzované mlieko – necháme prevariť.
Zložíme z plameňa a do horúcej masy pridáme želatínu, rozpustíme miešaním. Potom do stále horúcej zmesi pridáme čokoládu a miešaním rozpustíme.
Zafarbíme potravinárskym farbivom na farbu, ktorú chceme a keď poleva vychladne (odporúča sa telota 35 stupňov, ale niektorí cukrári odporúčajú teplotu okolo 29 stupňov) a nalejeme na povrch torty.
Poleva, ktorú neminiete sa dá skladovať v chladničke po dobu 2-3 týždňov.