Vynikajúci šalátik k rezeňom, fašírkam, alebo pečenému bôčiku.
Na Záhorí ho určite dobre poznajú, ale keď som prišla bývať na stredné Slovensko, bola pre celú rodinu veľmi chutná novinka.
Šalátik máme vždy pripravený v chladničke, je výborný aj ako rýchla a chutná večera.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Šalát skvele nahradí klasiku s majonézou, je ľahší a presvedčte sa, že aj chutnejší.
Delikatesu s názvom „šmykľavý šalát“ si rozhodne zamilujete!
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
1-2 kusy cibule
1 kopcovitá lyžica soli
2 lyžice oleja
3/4 šálky vody (asi 200 ml)
1-1,5 lyžica medu alebo 3 lyžice kr. cukor
6 lyžíc octu
Čierne a nové korenie celé, rasca celá
3 ks bobkového listu
Jarnú cibuľku na ozdobu
1 lyžica horčice
Postup:
Zemiaky v šupke si uvaríme ako klasicky.
Scedíme a necháme chvíľu vychladnúť.
Medzitým si pripravíme nálev.
Urobíme tak, že uvaríme vodu s medom (cukrom), octom a koreninami (môžeme pridať aj horčicové semienko).
Ešte teplé zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska.
Cibuľu si nakrájame, osolíme a polejeme trochou oleja.
Cibuľu pridáme k zemiakom.
Prelejeme horúcim nálevom, ak nechcete v šaláte koreniny, použite sitko.
Hneď prikryjeme, vďaka čomu cibuľka krásne zmäkne a spolu so zemiakmi krásne nasiakne zálievkou.
Po vychladnutí pridáme lyžicu horčice.
Ešte raz dobvre premiešame.
Môžeme ozdobiť jarnou cibuľkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)