V našej rodine je tento krémový zákusok číslo 1. je veľmi jednoduchá a veľmi, veľmi chutný!
Potrebujeme:
Piškóta:
6 vajec
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
6 lyžíc cukru
5 lyžíc hladkej múky
1 lyžica nesladeného kakaového prášku
1 lyžičku prášku do pečiva
krém:
1 bal. vanilkový puding
2,5 dl čerešňovej šťavy
1 dl vody
25 dkg masla
20 dkg práškového cukru
Čerešne
Vrch:
3 smotany na šľahanie
3 stužovače do šľahačky
Na ozdobu:
Čokoládové hoblinky
Strúhaná čokoláda
Kakao
Čerešne
Postup:
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky.
Vaječné žĺtky sa vyšľahajú s cukrom.
Potom pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaovým práškom.
Nakoniec vmiešajte vyšľahný tuhý sneh.
Cesto navrstvíme na plech 30 × 35 cm, vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote 170 stupňov, 20 minút – test špáradlom.
Na krém ušľaháme vanilkový puding s čerešňovou šťavou a vodou.
Maslo sa vyšľahá s práškovým cukrom a vmieša sa do vychladeného pudingu.
Vmiešame aj čerešne podľa chuti.
Šľahačku vyšľaháme so sužovačmi – pudingový krém navrstvíme na cesto a na vrch rozotrieme šľahačku.
Ozdobíme podľa vkusu.
Ja používam kúsky čokolády a zavátané čerešne.
Prípadne môžete celé posypať strúhanou čokoládou, alebo kakaom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
z