Stačí 1 jednoduchý trik, aby boli hranolky extra chrumkavé a plné chuti.
O takomto triku na prípravu hranolčekov ste ešte nepočuli.
Lepšie hranolky ste ešte nejedli.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto návodu z portálu newsy.gotujmy.
Pre začiatok si pripravte si niekoľko kociek ľadu!
Keď vás omrzia varené zemiaky, oplatí sa pre zmenu urobiť niečo iné – napríklad klasické domáce hranolky.
Máme pre vás úplne nový spôsob prípravy tejto pochúťky.
Trvá to nejaký čas, ale stojí to za to.
Takto pripravené hranolky sú neskutočne chrumkavé a chutia ako z tej najlepšej reštaurácie.
Skontrolujte, či máte všetky potrebné ingrediencie a začnite s prípravou.
Recept na chrumkavé hranolky
Ingrediencie:
600 g múčnych zemiakov
3 polievkové lyžice kukuričného škrobu
štvrť lyžičky soli
olej na vyprážanie
Príprava:
Zemiaky si ošúpte.
Opláchnite pod tečúcou vodou a potom osušte.
Nakrájajte ich na plátky, každý s hrúbkou 1 cm.
A potom na tyčinky, teda klasický tvar domácich hranolčekov.
Pripravte si dva hrnce.
V jednom prevarte vodu so štipkou soli.
Do druhého nalejte ľadovú vodu (môžete pridať niekoľko kociek ľadu).
Keď voda v prvom hrnci zovrie, pridajte zemiaky a varte presne 3 minúty.
Po uplynutí tejto doby ich vyberte a vložte do hrnca s ľadovou vodou.
Chvíľu počkajte a zemiaky sceďte v sitku.
Následne hranolky posypte kukuričným škrobom a premiešajte.
Najlepšie je to urobiť v sitku – potom prebytočná múka vypadne namiesto toho, aby sa zlepila do hrudiek.
Pripravené zemiaky vložte na 12 hodín do chladničky.
Po uplynutí tejto doby rozohrejte v hrnci olej (môžeme použiť aj hlbokú panvicu).
Keď je olej horúci, pridajte zemiaky a vysmážajte 6 minút.
Potom hranolky sceďte, odstavte na 30 minút a potom ich opäť vhoďte do rozpáleného oleja.
Smažte 3 minúty.
Po uplynutí tejto doby hranolky sceďte, zbavte prebytočného tuku (na tento účel odporúčame použiť kuchynské utierky) a vložte do misy.
Dobrú chuť!