Fánky patria v našej rodine neodmysliteľne k fašiangovému obdobiu.
Už som skúsila viacero receptov, ale vždy sa vrátim k tomu od mojej mamy – fánky z kyslej smotany.
Sú fantasticky jemné, nadýchané a podľa mňa nemajú konkurenciu.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Skúste a sami uvidíte, aký úspech budú mať u vás doma. :-)
Potrebujeme:
300 g hladkej múky
70 g Palmarínu
2 PL práškového cukru
2 žĺtky
6 PL kyslej smotany
2 PL rumu
soľ
citrónovú kôru
olej na vyprážanie
Na posypanie:
práškový cukor
Postup:
Príprava tohoto cesta je skutočne veľmi jednoduchá, stačí, ak si nachystáte jednu väčšiu misku.
V miske zmiešame všetky suroviny na cesto.
Vyložíme na jemne pomúčenú dosku.
Cesto dobre prehnetieme.
Cesto by malo byť jednotné, elastické a hladké.
Rozvaľkáme a ostrôžkou pokrájame na obdĺžniky.
V prostriedku narežeme každý obdĺžnik.
Cez narezanú dierku jeden koniec pretočíme na mašličku.
Nachystáme si panvicu.
Vyprážame v dostatočnom množstve oleja.
Povyberáme na papierový obrúsok.
Pocukrujeme.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)