Z jesenného zberu máme množstvo jabĺk, ktoré sme ale ešte nestihli spotrebovať.
Niektoré odrody sú ešte stále šťavnaté a vydržia až do jari, ale máme aj také, ktoré múčnaté a na bežné jedenie nie až tak vhodné.
Práve z nich robím každý rok vynikajúcu domácu Nutellu z jabĺk.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ak ste ju ešte neskúšali, určite to napravte.
Ide o výborný, rýchly a veľmi jednoduchý recept.
Za lacný peniaz máte výbornú čokoládovú nátierku na chlebík, na zlepovanie pečiva, alebo do najrôznejších receptov.
Potrebujeme:
1 kg jabĺk
150-250 g kr. cukru
50 g práškového kakaa
50 g čokolády na varenie
Postup:
Jablká umyjeme.
Zbavíme ich jadrovníka.
Nakrájame na kúsky.
Podlejeme trochu vodou.
Rozdusíme úplne domäkka.
Potom dosladíme podľa chuti.
Ak chcete, na dosladenie môžeme použiť domáci vanilkový cukor.
Vmiešame práškové kakao.
A nakoniec vmiešame aj nalámanú čokoládu na varenie.
Môžeme rozmixovať.
Necháme prejsť varom.
Potom lejeme do malých pohárov.
Dobre uzavrieme.
Teraz sterilizujeme pri 85 °C približne 20 minút.
Nutellu používame na lepenie pečiva, ako nátierku, alebo ako prísadu do krémov.
Je výborná aj na vyjedanie rovno z pohára.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)