Inšpiráciu na tento šalát sme našli u pani Zdenky.
Jej cestovinový šalát nielen krásne vyzerá a ešte lepšie chutí, ale navyše ho pripravíte doslova za minútku.
Pani zdenka v prísadách použila majonéza a my pre vás máme ľahkú domácu verziu s diétnou domácou majonézou bez surových vajec a oleja.
Okrem majonézy môžete šalát dochutiť kyslou smotanou, bielym jogurtom, alebo korením na tzatziki.
Ľahký cestovinový šalát
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
400-500 g cestovín
2 paradajky
1 šalátovú uhorku
1 papriku
200 g tvrdého syra
200 g kuracej šunky
Soľ
Čierne korenie
Majonéza ( odporúčame použiť domácu fitness majonézu)
Voliteľné:
Sterilizovanú kukuricu
Sterilizované uhorky
Kyslá smotana
Farebná paprika
Horčica
Biely jogurt
Balkánksy syr
Postup:
Cestoviny si uvaríme v osolenej vode podľa návodu.
Po uvarené scedíme a necháme vychladnúť.
Umyjeme a nakrájame si paradajky.
Uhorku si umyjeme a nakrájame.
Rovnako nakrájame a očistíme aj papriku.
Syr nastrúhame – prípadne nakrájame nadrobno.
Šunku nakrájame na drobno.
K cestovinám pridáme všetky tieto pripravené suroviny.
Pridáme domácu majonézu a dobre premiešame.
Môžeme pridať aj ďalšie prísady podľa chuti.
Vynikajúca je napríklad horčica, scedená kukurica, prípadne aj iné druhy syra.
Nakoniec ešte môžeme dochutiť korením.
Recept na domácu fitness majonézu (nielen) do šalátov
Potrebujeme:
2 PL ľanovej múky (prípadne kukuričný škrob)
125 ml kokosového oleja
60 ml vody
2 PL citrónovej šťavy
1,5 PL horčice
soľ
korenie
cukor podľa chuti
Postup:
Do hrnca nasypeme ľanovú múku, prilejeme vodu a na miernom ohni zahrievame.
Vznikne nám hustejšia hmota a vtedy vieme, že hrniec z plameňa odstavíme.
Keď nám múka vychladne na izbovú teplotu, pridáme soľ, korenie a cukor podľa chuti.
Mixujeme metličkovým mixérom a postupne pridávame olej.
Vznikne nám hladká omáčka.
Následne pridáme citrónovú šťavu a horčicu.
Na záver ochutnáme a pridáme ešte soľ alebo cukor, podľa toho, čo nám chýba.