Strašne dobrý cestovinový šalát za 7 minút: Ideálna pochúťka pre každého, kto chce po sviatkoch schudnúť!

[mashshare]

Inšpiráciu na tento šalát sme našli u pani Zdenky.

 

Jej cestovinový šalát nielen krásne vyzerá a ešte lepšie chutí, ale navyše ho pripravíte doslova za minútku.

Pani zdenka v prísadách použila majonéza a my pre vás máme ľahkú domácu verziu s diétnou domácou majonézou bez surových vajec a oleja.

Okrem majonézy môžete šalát dochutiť kyslou smotanou, bielym jogurtom, alebo korením na tzatziki.

Ľahký cestovinový šalát

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

Potrebujeme:

400-500 g cestovín

2 paradajky

1 šalátovú uhorku

1 papriku

200 g tvrdého syra

200 g kuracej šunky

Soľ

Čierne korenie

Majonéza ( odporúčame použiť domácu fitness majonézu)

Voliteľné:

 

 

Sterilizovanú kukuricu

Sterilizované uhorky

Kyslá smotana

Farebná paprika

Horčica

Biely jogurt

Balkánksy syr

Postup:

Cestoviny si uvaríme v osolenej vode podľa návodu.

 

 

Po uvarené scedíme a necháme vychladnúť.

Umyjeme a nakrájame si paradajky.

Uhorku si umyjeme a nakrájame.

Rovnako nakrájame a očistíme aj papriku.

 

 

Syr nastrúhame – prípadne nakrájame nadrobno.

Šunku nakrájame na drobno.

K cestovinám pridáme všetky tieto pripravené suroviny.

Pridáme domácu majonézu a dobre premiešame.

 

 

Môžeme pridať aj ďalšie prísady podľa chuti.

Vynikajúca je napríklad horčica, scedená kukurica, prípadne aj iné druhy syra.

Nakoniec ešte môžeme dochutiť korením.

Recept na domácu fitness majonézu (nielen) do šalátov

Potrebujeme:

2 PL ľanovej múky (prípadne kukuričný škrob)

125 ml kokosového oleja

60 ml vody

 

 

2 PL citrónovej šťavy

1,5 PL horčice

soľ

korenie

cukor podľa chuti

Postup:

Do hrnca nasypeme ľanovú múku, prilejeme vodu a na miernom ohni zahrievame.

Vznikne nám hustejšia hmota a vtedy vieme, že hrniec z plameňa odstavíme.

 

 

Keď nám múka vychladne na izbovú teplotu, pridáme soľ, korenie a cukor podľa chuti.

Mixujeme metličkovým mixérom a postupne pridávame olej.

Vznikne nám hladká omáčka.

 

 

Následne pridáme citrónovú šťavu a horčicu.

Na záver ochutnáme a pridáme ešte soľ alebo cukor, podľa toho, čo nám chýba.

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes