Mandarínky máme v zime skoro každý deň, ale toto by nám nenapadlo ani vo sne: Už nevyhadzujte tieto šupky, TOTO z nich môžete mať!

[mashshare]

Mandarínky sú ovocím, ktoré jednoznačne patrí k zimným mesiacom.

 

 

Okrem toho, že sú veľmi chutné a plné vitamínov, možno by vám nenapadlo, ako fantasticky sa dajú využiť šupky z tohoto ovocia.

Možno ste už poučili o ich využití v domácnosti, ale dnes pre vás máme celkom iný nápad.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Z mandarínkových šupiek sa totižto dá pripraviť skutočne vyhlásená pochúťka.

Postupujte podľa tohto návodu z YouTube kanála Nur’un Nefis Yemek Tarifleri 2.

 

 

Pripravte si fantastickú voňavú marmeládu. 

Zužitkujete nielen mandarínky, ale aj šupky.

Poradíme vám, ako šupky dôkladne vyčistiť, aby boli vhodné na konzumáciu a výsledok bude znamenitý.

 

 

 

Potrebujeme:

1,5 kg mandarínok

 

 

vodu

1 ČL sódy bikarbóny

225 ml pomarančovej alebo mandarínkovej šťavy

700 g kryštálového cukru

 

 

1 tyčinku škorice

1 ČL masla

šťavu z 1 citróna

Postup:

Mandarínky si ošúpeme a šupky vložíme do misky. 

 

 

Zalejeme dostatočným množstvom vody.

Potom do vody primiešame sódu bikarbónu a necháme 30 minút stáť.

Šupky následne umyjeme veľkým množstvom vody.

 

 

Čisté šupky vložte do hrnca.

Prilejte k nim vodu a postavte na sporák.

Povaríme 5 minút na miernom ohni. 

 

 

Vodu zlejeme, do hrnca napustíme čistú a necháme ju znovu zovrieť.

Do vriacej vody vložíme šupky a necháme ich znovu variť 5 minút. 

Vďaka týmto krokom ich zbavíme horkosti. 

Teraz ich vložíme do hrnca a zalejeme pomarančovou šťavou. 

 

 

Šupky teraz posypeme polovicou cukru, vložíme mandarínky a posypeme ich druhou polovicou cukru. 

Necháme 5 minút stáť, potom necháme zovrieť na strednom ohni a varíme 25 minút v otvorenom hrnci bez pokrievky.

Odstránime penu a pomocou tyčového mixéra rozmixujeme.

Vložíme tyčinku škorice a pridáme aj maslo. 

 

 

Necháme variť ešte 20 minút, potom odstavíme a počkáme, kým zmes trochu vychladne.

Varíme ešte 5 minút a následne odstavíme z hrnca.

Horúcu marmeládu naplňte do sterilizovaných pohárov.

 

 

Prikryte viečkom, dobre uzavrite a nechajte pod dekou postupne chladnúť.

Takto pripravenú marmeládu môžete skladovať na chladnom mieste po dobu 2 rokov. 

Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu.

 

 

Dobrú chuť!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes