Chcem sa podeliť o vynikajúci recept na rýchlu a jednoduchú pizzu z bieleho jogurtu, ktorá nekysne.
My ju doma voláme aj lenivá pizza, pretože ju naozaj zvládnete pripraviť aj vtedy, keď sa vám nič nechce.
Cesto len zamiešate, dáte na plech a pečiete 15 minút.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Určite skúste tento skvelý recept.
Potrebujeme (na dva plechy):
cesto:
1 téglik bieleho jogurtu (400 ml)
1 téglik polohrubej múky
1 prášok do pečiva
1 lyžička soli
2 vajcia
Na vrch (čo máte radi):
Paradajková omáčka
Kečup
Klobása
Paprika
Šampiňóny
Cibuľa
Postup:
Do misy vyklopíme jogurt.
Poriadne vytrieme stierkou zvyšky jogurtu z téglika.
Následne tento téglik naplníme múkou a prisypeme k jogurtu.
Pridáme prášok do pečiva.
Pridáme aj soľ, vajcia a dôkladne premiešame.
Ak je cesto príliš riedke, môžeme pridať trochu múky.
Na dva plechy dáme papier na pečenie a potrieme ho olejom.
Na každý plech dáme polovicu cesta a rozotrieme ho do obdĺžnika alebo do oválu.
Dobre to ide rukami dôkladne potretými olejom.
Teraz už postupujeme podľa vlastnej chuti.
Ja som cesto potrela paradajkovou omáčkou.
Uložila som kolieska klobásky, na plátky nakrájanú červenú papriku a scedené šapiňóny.
Nakoniec som posypala strúhaným syrom.
Syr môžete použiť klasický eidam, alebo mozzarellu či parmazán.
Pečieme asi 15 minút pri 200 °C.
Necháme vychladnúť a môžeme podávať.
Pizza chutí naozaj výborne.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)