Vynikajúci rýchly obed z bravčového mäsa a vynikajúcej rýchlej omáčky.
Ak hľadáte tip na rýchly a veľmi chutný obed, práve ste ho našli.
Neváhate a skúste túto lahôdku.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
50 dkg bravčového pliecka
1 väčšia cibuľa
1 malá mrkva (voliteľné)
rasca celá
rasca mletá
soľ, biele korenie
olej
hladká múka
1/2 lyžičky domácej vegety
1 lyžicu masla
Svetlé pivo
Príloha:
Zemiaky
Ryža
Varený karfiol
Cestoviny
Potrebujeme:
Mäso nakrájame na plátky.
Zľahka naklepeme pod fóliou.
Ochutíme soľou a korením.
Cibuľku si očistíme a nakrájame.
Na oleji speníme jemne nakrájanú cibuľu.
Mrkvu očistíme a nastrúhame.
Strúhanú mrkvu pridáme k cbuľke – podusíme.
Pridáme asi necelú polku lyžičky celej rasce.
Len tak ľahko opražíme.
Pridáme mäso a necháme pod pokrievkou dusiť vo vlastnej šťave.
Keď sa šťava vydusí, podlejeme svetlým pivom (ak nechcete, použite obyčajnú vodu).
Pridáme vegetu, soľ, korenie a mletú rascu.
Dusíme, až mäso zmäkne.
Na zahustenie:
Potom zahustíme múkou rozmiešanou vo vode a necháme prevariť.
Nakoniec pridáme lyžicu masla.
Príloha dusená ryža, zemiaky, cestoviny.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)