Vyskúšajte TRIK s pohárom na zaváranie a chlieb už nikdy nekúpite: Čerstvý chlebík každý deň!

[mashshare]

Vynikajúci domáci plochý chlieb pripravený trochu netradičným spôsobom, ktorý vás rozhodne zaujme.

Jeho chuť je nenapodobiteľná a odteraz si už na chlieb z obchodu ani nespomeniete.

 

 

Jednoduchý recept na najchutnejší domáci chlieb z youtube kanála Cookrate – Dough Recipes.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

200 ml + 200 ml teplej vody

20 g kryštálového cukru

8 g sušeného droždia

120 g hladkej múky

10 g soli

360 g + 40 g hladkej múky

20 ml studenej vody

1 žĺtok

 

 

30 ml teplej vody

10 g sezamových semienok

Na omáčku:

20 g cesnaku (4 strúčiky)

250 ml rastlinného oleja

1 vajce

10 g soli

4 g mletého čierneho korenia

10 ml citrónovej šťavy

30 g petržlenovej vňate

 

 

Postup:

Do veľkého zaváraninového pohára nalejeme 200 ml teplej vody.

Pridáme cukor.

Nasypeme droždie.

 

 

Pridáme 120 g múky.

Metličkou vymiešame.

Hrdlo prekryjeme fóliou a necháme 15 minút kysnúť.

 

 

Po uplynutí doby vymiešame kvások metličkou.

Nalejeme ďalších 200 ml vody.

Pridáme soľ a 360 g múky.

 

 

Vareškou premiešame.

Hrdlo zakryjeme fóliou a necháme 30 minút odpočívať.

Po uplynutí doby vyberieme cesto na pomúčený stôl.

 

 

Cesto dôkladne vymiesime.

Potom ho rozdelíme na dve časti.

Rukami roztiahneme cesto do tvaru obdĺžnika a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie,

 

 

Cesto prikryjeme utierkou a necháme 15 minút odpočívať.

Do misky nasypeme 40 g múky.

Nalejeme 20 ml studenej vody a pridáme žĺtok.

 

 

Pridáme 30 ml teplej vody a vidličkou vymiešame.

Zmesou potrieme cesto.

Potom prstami do cesta vytvarujeme mriežku a posypeme sezamom.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 35 minút pri teplote 180°C.

Do nádoby pridáme cesnak.

 

 

Nalejem olej.

Pridáme vajce a osolíme.

Ochutíme čiernym korením.

 

 

Pridáme citrónovú šťavu.

Nakoniec pridáme petržlenovú vňať a ponorným mixérom vyšľaháme.

Hotový chlieb servírujeme s lahodnou omáčkou.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes