Nenáročný a rýchly recept na najlahodnejšiu sviatočnú roláda plnenú skutočnými delikatesami.
Jedna porcia na tanieri nebude nikdy stačiť.
Exkluzívny recept na najchutnejšiu domácu plnenú sekanú z youtube kanála Rapanello.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
800 g mletého hovädzieho a bravčového mäsa
1 strúčik cesnaku
petržlenovú vňať
soľ
mleté čierne korenie
2 PL parmezánu
1 vajce
Na oblohu:
zemiaky
Na plnku:
250 g ricotty
300 g špenátu
1 vajce
1 PL parmezánu
soľ
mleté čierne korenie
2 uvarené mrkvy
provolone syr
šunku
Na potretie a posypanie:
olivový olej
strúhanku
Postup:
Do misky vložíme mleté mäso. Na tvrdej podložke nožom nasekáme cesnak.
Vložíme ho do misky s mäsom.
Pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Potom pridáme strúhaný parmezán.
Do zmesi rozbijeme vajce.
Osolíme a ochutíme čiernym korením.
Dôkladne premiešame.
Potom zmes nanesieme na papier na pečenie a rozotrieme na hrúbku 1 cm.
Do misky pridáme zľahka uvarený a vyžmýkaný špenát.
Pridáme ricottu a parmezán.
Zmes osolíme. Pridáme vajce a dobre vymiešame.
Na mäsovú zmes naukladáme plátky šunky.
Potom pridáme vrstvu syra.
Potom potrieme špenátovou plnkou.
Do stredu položíme uvarenú mrkvu. Nakoniec pomocou papiera zrolujeme.
Okraje rolky dôkladne uzavrieme, aby netrčala plnka.
Vrch polejeme olejom a rukami rozotrieme po celej ploche.
Nakoniec posypeme strúhankou a odrežeme prebytočný papier.
Sekanú aj s papierom preložíme na plech na pečenie.
Ošúpané zemiaky nakrájame na kocky a vložíme do misky.
Polejeme trochou olivového oleja a premiešame.
Zemiaky poukladáme po krajoch plechu. Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 50 minút pri teplote 200°C.
V polovici pečenia prekryjeme vrch alobalom.
Po upečení necháme sekanú vychladnúť.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: