PLNENÁ mäsová rolka z rúry: Sviatočná delikatesa z mletého mäsa!

Jednoduchý recept na plnenú mäsovú lahôdku!
[mashshare]

Nenáročný a rýchly recept na najlahodnejšiu sviatočnú roláda plnenú skutočnými delikatesami.

Jedna porcia na tanieri nebude nikdy stačiť.

 

 

Exkluzívny recept na najchutnejšiu domácu plnenú sekanú z youtube kanála Rapanello.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

800 g mletého hovädzieho a bravčového mäsa

1 strúčik cesnaku

petržlenovú vňať

soľ

mleté čierne korenie

2 PL parmezánu

1 vajce

Na oblohu:

zemiaky

Na plnku:

250 g ricotty

300 g špenátu

 

 

1 vajce

1 PL parmezánu

soľ

mleté čierne korenie

2 uvarené mrkvy

provolone syr

šunku

Na potretie a posypanie:

olivový olej

strúhanku

Postup:

Do misky vložíme mleté mäso. Na tvrdej podložke nožom nasekáme cesnak.

Vložíme ho do misky s mäsom.

 

 

Pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Potom pridáme strúhaný parmezán.

Do zmesi rozbijeme vajce.

Osolíme a ochutíme čiernym korením.

Dôkladne premiešame.

Potom zmes nanesieme na papier na pečenie a rozotrieme na hrúbku 1 cm.

 

 

Do misky pridáme zľahka uvarený a vyžmýkaný špenát.

Pridáme ricottu a parmezán.

Zmes osolíme. Pridáme vajce a dobre vymiešame.

Na mäsovú zmes naukladáme plátky šunky.

Potom pridáme vrstvu syra.

 

 

Potom potrieme špenátovou plnkou.

Do stredu položíme uvarenú mrkvu. Nakoniec pomocou papiera zrolujeme.

Okraje rolky dôkladne uzavrieme, aby netrčala plnka.

Vrch polejeme olejom a rukami rozotrieme po celej ploche.

Nakoniec posypeme strúhankou a odrežeme prebytočný papier.

 

 

Sekanú aj s papierom preložíme na plech na pečenie.

Ošúpané zemiaky nakrájame na kocky a vložíme do misky.

Polejeme trochou olivového oleja a premiešame.

Zemiaky poukladáme po krajoch plechu. Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 50 minút pri teplote 200°C.

 

 

V polovici pečenia prekryjeme vrch alobalom.

Po upečení necháme sekanú vychladnúť.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.