Chutí lepšie ako ten z obchodu a môžete si ho pripraviť aj so všetkými obľúbenými prísadami.
Tento recept určite vyskúšajte a nezabudnite si ho odložiť.
Keď raz ochutnáte tento domáci tavený syr, v obchode ho už kupovať nebudete.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu z portálu mojegotowanie.
Chcete si pripraviť sendvič s lahodným smotanovým syrom, ale žiadny doma nemáte?
Nemusíte sa ponáhľať do obchodu, vyrobte si ho sami.
Recept je veľmi jednoduchý a zvládne ho každý.
Pozrite sa, ako si doma vyrobiť tavený syr, a keď ho raz vyskúšate, budete si ho pripravovať pravidelne.
Z čoho sa vyrába tavený syr?
Ak čítate ingrediencie na obale, určite viete, aký dlhý môže byť zoznam ingrediencií v prípade taveného syra.
Navyše, obsahuje aj látky, ktoré nášmu telu neprospievajú.
Pritom si môžete doma vyrobiť prírodný a zdravý tavený syr len z 3 ingrediencií!
Domáci tavený syr
Potrebujeme:
250 g tučného alebo polotučného tvarohu
1 žĺtok
pol lyžičky sódy bikarbóny
Postup:
Všetko, čo musíte urobiť, je okoreniť tento základ podľa vlastného želania a pridať akékoľvek obľúbené doplnky.
Môžu to byť koreniny, sušené alebo čerstvé bylinky, ale aj nadrobno nakrájaná zelenina, olivy alebo sušené paradajky.
Celý proces si nevyžaduje žiadne zložité príslušenstvo a jeho príprava trvá doslova 15 minút.
Ako prvé si tvaroh rozdrvíme vidličkou spolu so žĺtkom a sódou na hladkú pastu.
Pripravenú hmotu za stáleho miešania zahrievame na veľmi malom výkone horáka, kým sa tvaroh úplne neroztopí.
Keď je zmes hladká a zamatová, pridajte obľúbené korenie a bylinky.
Všetko dôkladne premiešame a zohrievame ešte 1-2 minúty.
Hotový tavený syr dáme do misky a aby sa na vrchu nevytvorila šupka, misku prikryjeme potravinovou fóliou.
Nechajte úplne vychladnúť a potom vložte do chladničky.
Domáci tavený syr od pani Vierky
Potrebujeme:
1 tvaroh vo vaničke (ja som mala nízkotučný)
1/2 lyžičky jedlej sódy
1 lyžička masla
Voliteľné: Štipka soli, bylinky podľa chuti
Postup:
Tvaroh dobre rozmiešame so sódou, prípadne ďalšími prísadami, a necháme 10 minút odležať.
V kastrólika rozpustíme lyžičku masla a kým je ešte teplé, vmiešame doň tvarohovú zmes a necháme chvíľku odležať.
Môžeme pridať voliteľné prísady (odporúčam štipku soli) a dáme vychladnúť v miske.
Tvaroh po rozmiešaná so sódou zmení svoju konzistenciu.
Po vmiešaní do teplého masla chuť sódy vyprchá, takže sa mi ešte nestalo, že by ju bolo cítiť.
Chutí to ako kupované Apetito – u nás sa zje hneď!
Prajeme vám dobrú chuť!