Prudko návykové trubičky s karamelovým krémom: Tento recept sa u nás v rodine dedí, najlepšia vianočná maškrta!

Tieto trubičky budú ozdobou slávnostného stola.
[mashshare]

Ak hľadáte najlepšie pečivo na sviatočný stôl, práve ste ho našli.

 

 

Týmto trubičkám sa nič nevyrovná.

Potrebujeme:

Cesto:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

400 g hladkej múky
1

00 g práškového cukru

100 g mletých orechov

1 lyžička kakaa (voliteľné)

1 ks vajcia

250 g hery

Poleva:

 

 

150 g čokolády na varenie

60 g stuženého tuku

Náplň:

1 karamelové salko + 250 g masla

Postup:

Múku preosejeme na pracovnú dosku.

 

 

Pridáme práškový cukor, mleté ​​oriešky a kakao.

Ak vynecháte oriešky a kakao, môžete vytvoriť napríklad len vanilkové tyčinky, aj tie sú výborné – ja dávam namiesto orecha a kakaa 100 g vanilkového pudingu.

Do stredu cesta urobíme jamku, do jamky dáme vajíčko a nakrájaný tuk.

 

 

Všetko spracujeme rukami na jednotné, hladké cesto.

A takto pripravené cesto rozvaľkáme na tenký plát, ktorý podľa pravítka nakrájame na pásy.

Pásy si podľa kovových trubičiek nakrájame na menšie obdĺžničky.

 

 

Natočené cesto na kovové trubičky upečieme pri teplote 180 stupňov.

Pečieme asi 10 minút, ale je potrebné sledovať, pretože záleží na hrúbke natočeného cesta a samozrejme aj na veľkosti trubičiek.

Upečené vyberieme a ešte teplé stiahneme.

 

 

Studené by vám už nešli stiahnuť.

Ale dávajte pozor, kovové trubičky sú horúce.

Trubičky namočíme do čokoládovej polevy a naplníme krémom.

 

 

 

Ja som plnila klasikou – karamelové salko som vyšľahali s maslom.

Konce trubičiek ešte môžeme namočiť do farebného zdobenia, vďaka čomu budú trubičky vyzerať naozaj luxusne.

 

 

Necháme stuhnúť a podávame – tyčinky sú naozaj famózne.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes