Dnes vám predstavujem recept, ktorý som ochutnala prvýkrát ako dieťa a dnes som ho vďaka pani Danici objavila znovu.
Vyskúšajte vynikajúci recept na zmrzlinový krém.
Tento krém používam už dlho a som neskutočne rada, že som si raz prečítala jeho recept v jednom z kulinárskych časopisov.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Hlavným znakom tohoto krému je chuť, ktorá pripomína zmrzlinu, ktorá pochádza z našich detských čias.
Krém tiež dobre drží a vonia rovnako, ako chutí – božsky!
V lete napríklad stačí, aby ste ho len natreli medzi dve oblátky, nechali dobre vychladiť a máte fantastickú domácu Ruskú zmrzlinu.
Potrebujeme:
Kyslá smotana 350 g
Cukor 100 g
Vajcia 1 ks
Pšeničná múka hladká 3 lyžice
Maslo 110 g
Vanilín 1,5 g
Voliteľné:
Biela čokoláda
Kúsky mliečnej čokolády
Strúhaný kokos
Čerstvé ovocie podľa chuti
Postup:
Vyberte maslo z chladničky.
Chvíľu počkajte, kým nezmäkne.
Vajcia zatiaľ vyšľahajte s cukrom.
Kyslú smotanu vymiešajte s vajcom a cukrom.
Pridajte múku a vanilín.
Zmes vajec a kyslej smotany vložíme za stáleho miešania do vodného kúpeľa.
Miešame, kým hmota nezhustne.
Maslo vyšľaháme metličkou.
Teraz len spojíme s vychladnutým krémom.
Krém je hotový!
Ak chcete, do krému môžete pridať aj bielu čokoládu, alebo čerstvé ovocie.
Krém je vynikajúci do sviatočných dezertov, tort a zákuskov.
Ak hľadáte niečo vynikajúce na plnenie vašich dezertov, určite ho skúste.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)