Fantastický recept na domácu pizzu bez kysnutia, ktorej nikto neodolá!
Potrebujeme:
250 g hladkej múky (preosiatej)
6 lyžíc olivového oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1/2 vrecka prášku do pečiva
štipka soli
1,5 dcl vody
Na oblohu (voliteľné):
Paradajková omáčka
Šunka
Klobása
Huby
Kolieska salámy
Olivy
Kukurica
Plátky paradajok
Nakrájaná paprika
Mozzarella
Strúhaný syr
Postup:
Do misky napsypeme múku.
Pridáme aj všetky ostatné sypké prísady – premiešame.
Pridáme tekuté prísady.
Začneme vypracovávať cesto.
Keď je cesto jednotné, jednoducho ho ponaťahujeme na pripravený plech.
Môžete použiť okrúhly plech na pizzu, alebo klasický plech (treba vymazať olejom).
Teraz stačí pizzu obložiť podľa vlastného želania.
Ja zvyknem potrieť paradajkovou omáčkou a obložiť šunkou, kolieskami klobásky, hubami a posypať kukuricou.
Nakoniec samozrejme posypeme strúhaným syrom.
Prípadne stačí na vrch len uložiť kolieska mozzarelly.
A už ostáva len dať piecť do vyhriatej rúry na 220 ° C asi na 15 minút.
To je všetko, dobrú chuť! :-)