Mnohí gurmáni obľubujú perník.
Vianočné cukrovinky väčšinou treba pripraviť vopred, aby stihli zmäknúť.
Poznáme však spôsob, ako sa vyhnúť čakaniu a vychutnať si túto pochúťku hneď po upečení.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Jednoduchý recept na dokonalé vianočné perníčky z portálu smakosze.
Rozhodne vám ich odporúčam vyskúšať.
Celá moja rodina bola nadmieru spokojná a pripravil som ich takmer okamžite.
Doteraz som sa pečeniu perníkov vyhýbal.
Vianočné koláčiky sa mi zdali prácne a suroviny boli dosť drahé.
Navyše som vedel, že musím počkať, kým nezmäknú.
Nedávno som však narazil na recept, v ktorom bol postup prípravy oveľa kratší.
Odležanie upečených koláčikov nebolo potrebné, tak som sa rozhodol, že to vyskúšam.
Rozhodnutie to bolo správne a obdiv mojich najbližších mi ho neustále pripomínal.
Táto obľúbená pochúťka sa dá pripraviť asi za 15 minút a svojou lahodnou chuťou prekoná mnohé tradičné jedlá.
Stačí pripraviť pár jednoduchých ingrediencií a opatrne ich skombinovať.
Po upečení a ozdobení polevou budú fantastické.
Na prípravu jednoduchých medovníkov potrebujeme:
3 veľké vajcia
400 g pšeničnej tortovej múky
80 ml repkového oleja
110 g kryštálového cukru
80 g včelieho medu
1 ČL sódy bikarbóny
3/4 ČL kardamónu
Na potretie:
1 vajce
Na polevu:
120 g práškového cukru
10 ml mlieka
10-20 citrónovej šťavy
Surovín nie je veľa a príprava je veľmi efektívna.
Podrobne ju popíšeme ďalej v článku.
Pripravte si plech na pečenie a môžete začať.
Postup:
Do misky rozbijeme vajcia.
Pridáme med, cukor a kardamón.
Ďalej pridáme olej a sódu bikarbónu.
Všetko spolu dobre premiešame.
Potom zmes postupne spájame s preosiatou múkou.
Ku koncu zmes ručne miesime.
Vymiesime hladkú guľu cesta a rozdelíme na polovicu.
Každú časť cesta vyvaľkáme na 6 mm hrúbku.
Sušienky vykrajujeme pomocou vykrajovačiek alebo pohárov.
Potom medovníky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom.
Pečieme 10 minút pri teplote 170°C.
Ako servírovať mäkký perník?
Poleva bude dokonalým zakončením koláčikov s korenistou arómou.
Jeho príprava je jednoduchá – práškový cukor zmiešame s mliekom a citrónovou šťavou.
Hotovú zmes natrieme na vychladnuté perníčky.
Počkáme, kým stuhne.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!