Výborný receptík podľa šéfkuchára Jiřího Babicu.
Ja som si trošku recept upravila a ešte som ich podliala smotanou na šľahanie a skutočne výborné.
Odporúčam, ak chcete rýchly obedík.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Fašírky sa dajú pripraviť aj na kapuste – to je môj posledný experiment a tiež boli výborné.
Potrebujeme:
1 kg mletého bravčového mäsa
400 g strúhaného syra
4 strúčiky cesnaku
3 vajcia
2 ks cibule
Strúhanka
Soľ
Korenie
Petržlenová vňať
Smotana na šľahanie na podliatie
Postup:
Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno.
Rovnako si očistíme aj cesnak a pretlačíme.
Z mäska a ostatných prísady vymiešame jednotnú masu.
Strúhanku pridáme podľa potreby tak, aby hmota dobre držala pohromade.
Navlhčenými rukami formujeme fašírky.
Ukladáme na plech vymastený, alebo vystlaný papierom na pečenie.
Pôvodný recept je len takto, ja som však ešte podliala smotanou na šľahanie (od oka).
Dáme piecť do vyhriatej rúry – plech v prikryjeme alobalom.
Po asi 40 minútach pečenia odložíme plech.
Necháme zapiecť dozlatista.
Čas pečenia závisí aj od veľkosti fašírok.
Je to veľká pochúťka, stačia uvarené zemiaky a máte obed ako lusk.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Miška T.