Vynikajúci recept na slávnostný obed, ktorý pripravíte bez toho, aby ste kuracie prsia museli rozmraziť.
Práve naopak, podstatou tohoto receptu je to, aby kuracie prsia ostali zmrazené a mohli ste ich nastrúhať na strúhadle.
Recept sme našli na kanáli leckere Küche.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
800 g kuracích pŕs
1 veľká cibuľa
2 strúčiky cesnaku
4 polievkové lyžice krupice
2 vajcia
3 lyžice paradajkovej omáčky (kečupu alebo pretlaku)
bazalka
soľ
čierne korenie
Na potretie:
1 lyžicu paradajkovej omáčky (môžete použiť aj pretlak alebo kečup)
Ďalej:
Zväzok listov rukoly
1 veľká uhorka
150-200 g cherry paradajok
zväzok petržlenu
šťava z polovice citróna
3 lyžice olivového oleja
1 polievková lyžica medu
1 lyžica horčice
Postup:
Kuracie prsia nerozmrazujeme.
Zmrazené kuracie prsia nastrúhame na strúhadle – preložíme do misky.
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a pretlačený cesnak.
Pridáme krupicu a paradajkovú omáčku.
Ochutíme soľou, korením a bazalkou.
Dôkladne premiešame.
Prikryte a necháme na chladnom mieste 20-30 minút.
Pripravíme si podlhovastú formu na pečenie.
Vyložíme ju papierom na pečenie a navrstvíme do nej zmes.
Pečieme pri 190°C 40 minút.
Potom vrch potrieme 1 lyžicou paradajkovej omáčky.
Pečieme ešte 5-7 minút pri 220°C.
Pripravíme si šalát:
Na šalát si nakrájame paradajky, umyjeme listy rukoly.
Pridáme nakrájanú uhorku.
Všetku zeleninu premiešame s misky a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Pripravíme si dressing z 3 lyžíc olivového oleja, 1 polievkovej lyžice medu a 1 lyžice horčice.
Šalát premiešame s dresingom.
Kuraciu pochúťku servírujeme so šalátom.
Druhý recept – rýchly, jednoduchý a veľmi chutný recept z kuracích pŕs
Potrebujeme:
300 g mrazených kuracích pŕs
200 g tvrdého syra
300 g zemiakov
100 g hladkej múky
3 vajcia
10 g soli
5 g čierneho korenia
50 ml rastlinného oleja
Postup:
Mrazené kuracie prsia vyberieme z mrazničky a nerozmrazujeme.
Jednoducho ich nastrúhame na hrubom strúhadle.
Zemiaky si očistíme.
Takisto nastrúhame na hrubom strúhadle.
Zemiaky a kuracie mäso zmiešame v miske.
Do zmesi teraz pridáme aj nahrubo nastrúhaný tvrdý syr, vajcia a múku.
Osolíme a pridáme čierne mleté korenie.
Zmes dobre premiešame.
Teraz na vymastenú panvicu rovnomerne navrstvíme túto zmes.
Panvicu prikryjeme pokrievkou.
Na nízkom ohreve opekáme asi 15 minút.
Po uplynutí tejto doby pomocou taniera slaný koláč preklopíme na druhú stranu.
Z druhej strany opäť opekáme po dobu 15 minút.
Hotovo.
Môžeme podávať spolu s obľúbenou omáčkou a vychutnávame.
Dobrú chuť!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod nájdete TU.