Recept od pani Jany S. je vynikajúci pre každého, kto hľadá tip na rýchle a veľmi chutné pohostenie, alebo večeru z lístkového cesta.
Slaný závin plnený kyslou kapustou, anglickou slaninou a nivou je chutný a sýty pokrm, ktorý môže byť ideálny ako hlavné jedlo alebo ako občerstvenie na večierku.
Dôvod, prečo si tento slaný závin pripraviť, je pre jeho chutnú kombináciu rôznych ingrediencií a jednoduchosť prípravy.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Toto jedlo môže byť vhodné ako rýchla a sýta večera, alebo ako občerstvenie pre priateľov a rodinu.
Kyslá kapusta obsahuje mnoho zdravých vlastností, ako sú vitamíny a antioxidanty, a spolu s anglickou slaninou a nivou tvoria skvelú kombináciu chutí.
Potrebujeme:
1 lístkové cesto
200 g kyslej kapusty (prepláchnutá)
100 g anglickej slaniny
100 g nastrúhanej nivy
1 lyžička rasce
korenie
1 vajce
soľ
Postup:
Rozbaľte lístkové cesto.
Položte ho na plech vyložený papierom na pečenie.
Rozložte prepláchnutú kyslú kapustu na lístkovom ceste.
Na kapustu položte anglickú slaninu.
A nakoniec nastrúhanú nivu.
Posypte rascou a korením.
Zmotajte lístkové cesto do podoby zavinu.
Potrite rozšľahaným vajcom a trošku posoľte.
Posypte rascou.
Pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov Celzia asi 25 minút.
Pečieme kým nie je cesto zlatisto hnedé.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)