Vydajte sa s nami na kulinársku cestu pri príprave tradičného hroznového koláča pripraveného podľa receptu z roku 1894.
Tento špeciálny recept pochádza z hostinca „Zu den Drei Mohren“ v Augsburgu, mieste s bohatou históriou.
Hostinec, ktorého korene siahajú až do 14. storočia, bol po stáročia miestom, kde sa stretávali umelci, politici a šľachtici z celej Európy.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Famózny recept na krémový dezert s hroznom z youtube kanála Einfache Rezepte.
Potrebujeme:
Na cesto:
375 g masla
200 g kryštálového cukru (1 šálka)
5 žĺtkov
1 ČL škorice
450 g univerzálnej múky
100 g mletých mandlí
Na plnku:
12 bielkov
680 g práškového cukru
1360 g hrozna
Postup:
Do hlbokej misky pridáme maslo.
Nasypeme cukor a pridáme žĺtky.
Nasypeme škoricu a nakoniec do zmesi pridáme múku, mixérom vyšľaháme.
Cesto nanesieme na plech (29 cm x 39 cm) vystlaný papierom na pečenie.
Posypeme múkou a rovnomerne ho navrstvíme.
Potom vrch posypeme mletými mandľami.
Do nádoby od mixéra nalejeme bielky.
Vyšľaháme hustú penu.
Počas šľahania postupne pridávame práškový cukor.
Do krému pridáme hrozno a jemne premiešame.
Potom krém rozotrieme na cesto.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 30 minút pri teplote 180°C (horný/spodný ohrev).
Potom 50 minút pri teplote 100°C (len vrchný ohrev).
A nakoniec 10 minút pri teplote 200°C (len vrchný ohrev).
Po upečení necháme vychladnúť a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: