Čo robiť, aby tvarohový koláč nespadol a bol vždy úspešný?
Vďaka jednej ingrediencii cesto krásne rastie a nikdy neklesne.
Tento tvarohový koláčik je taký chutný, že je mu ťažko odolať.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Osvedčený recept na obľúbený tvarohový koláč z portálu smakosze.
Tvarohový koláč je jedným z najobľúbenejších koláčov.
Jemná a zamatová chuť má veľa priaznivcov.
Gurmáni to oceňujú, pretože tvarohový koláč sa dá pripraviť na mnoho spôsobov.
Pridanie čokolády, hrozienok alebo iného ovocia znamená, že tento dezert objavujeme stále nanovo.
Občas sa stane, že tvarohový koláč spadne.
Tiež som mal raz tento problém, ale našiel som spoľahlivý recept.
Odporúčam každému, pretože cesto neopadáva a krásne rastie.
Za všetko môže krupica.
Na tvarohový koláč s krupicou potrebujeme:
Na cesto:
1,5 šálky hladkej múky
1 vajce
1/2 šálky kryštálového cukru
1 ČL prášku do pečiva
1/2 šálky rastlinného oleja
2 PL kyslej smotany
soľ
Na tvarohovú zmes:
1 kg tvarohu
3 vajcia
1 balenie pudingu
1 šálku kryštálového cukru
1/2 šálky mlieka
1/2 šálky krupice
hrozienka
Postup:
Do misky pridáme múku.
Rozbijeme vajcia.
Nalejeme olej.
Pridáme prášok do pečiva, cukor a kyslú smotanu.
Všetko spolu dôkladne premiešame.
Väčšiu časť cesta nesieme na plech.
Menšiu časť cesta odložíme, použijeme ju na vrch koláča.
Pripravíme si tvarohovú zmes: do misky pridáme vajcia a cukor.
Nalejeme mlieko, pridáme krupicu a puding.
Suroviny rozšľaháme.
Pridáme tvaroh.
Všetko spolu vyšľaháme dohladka.
Hrozienka poukladáme na cesto, ktoré sme vložili na plech.
Potom nanesieme tvarohovú hmotu a zarovnáme povrch.
Nakoniec pridáme menšiu časť cesta, ktorú sme si na začiatku odložili.
Koláč vložíme do rúry predhriatej na 170°C.
Pečieme 60 minút.
Potom koláč necháme vychladnúť v rúre s pootvorenými dvierkami a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!