Bleskový recept na chutný dvojfarebný závin s kakaom, ktorý si vás získa aj svojim úžasným vzhľadom.
Zaujímavý dezert s jemnou chuťou a príjemnou neodolateľnou vôňou.
Úžasný recept na chutný mramorový koláč z youtube kanála Вкусное блюдо.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
200 g kryštálového cukru
180 g slnečnicového oleja
380 +15 g hladkej múky
2 vajcia
1/2 ČL jedlej sódy
15 g kakaového prášku
Na ozdobu:
100 g čokolády
vlašské orechy
Postup:
Do misky rozbijeme vajcia.
Pridáme cukor.
Mixérom vyšľaháme.
Do zmesi nalejeme olej a pokračujeme v šľahaní.
Nasypeme múku.
Pridáme sódu a lyžicou premiešame.
Rukou vymiesime cesto.
Potom cesto rozdelíme na dve časti.
Do jednej časti cesta pridáme kakao a do druhej múku.
Rukou vymiešame.
Každú časť cesta rozdelíme na ďalšie dve časti.
Potom nakrájané časti cesta ušúľame do tvaru valca.
Cesto naukladáme vedľa seba v dvoch radoch a ušúľame.
Potom cesto niekoľkokrát preložíme a šúľame (viď video).
Ušúľané cesto položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Koláč vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 40-50 minút pri teplote 160°C.
Po upečení polejeme koláč roztopenou čokoládou.
Čokoládu rozotrieme po celej ploche.
Nakoniec posypeme nasekanými orechmi.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU