Pápežova kuchárka má recept na najlepšie šišky: Za minútu spravíte 8 kusov!

[mashshare]

Sestra Aniela, ktorá je známa varením pre samotného pápeža a hlavy cirkvi, ukázala v programe „Anjelská kuchyňa“ prípravu šišiek, ktoré sú nielen jednoduché na prípravu, ale aj mimoriadne chutné.

Ukazuje sa, že sa to dá urobiť oveľa rýchlejšie, ako sme to robili doteraz.

Vyskúšajte tento recept a posúďte sami.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Recept zverejnil portál haps a dozviete sa ho v tomto článku.

Tajomstvo rýchlej prípravy tkvie v tom, že na vyvaľkanú polovicu cesta stačí navrstviť marmeládu alebo džem a prikryť druhou časťou cesta.

Potom pomocou pohára vykrajujte kruhy a máte hotovo.

Recept sestry Aniely na šišky

Ingrediencie:

 

 

pol kila hladkej múky

1 šálku mlieka

100 g kryštálového cukru

50 g čerstvého droždia

50 g masla

 

 

4 žĺtky

rumovú esenciu

soľ

marmeláda ako náplň

olej alebo masť na vyprážanie

Spôsob prípravy:

Do hrnca nalejte mlieko a jemne ho zohrejte.

Potom pridáme 2 lyžice cukru a rozdrobené droždie.

 

 

Všetko premiešame a necháme kysnúť.

Do väčšej misy preosejeme múku, pridáme zvyšok cukru a žĺtky oddelené od bielkov.

Nakoniec pridáme trochu rumovej esencie a 2 štipky soli.

 

 

Nalejte aj zmes mlieka a droždia.

Začnite miesiť všetko rukami.

Do hrnca dáme maslo, roztopíme ho a necháme mierne vychladnúť.

 

 

Potom ho vlejeme do hmoty a všetko dôkladne premiešame.

Po vymiesení necháme cesto prikryté na teplom mieste kysnúť asi 1,5 hodiny.

Dosku posypeme múkou a nakysnuté cesto na ňu položíme.

Vyvaľkajte ho do rovnomerného obdĺžnika a na polovicu cesta navrstvite v dvoch radoch lyžicu lekváru, pričom nechajte od seba väčšie medzery.

 

 

Takto pripravené cesto s plnkou prikryjeme druhou polovicou cesta a pomocou pohára vykrajujeme šišky. 

Znova odložíme a necháme kysnúť cca 30 minút.

Do hrnca nalejte olej a zohrejte ho.

 

 

Šišky vhodíme do rozohriateho tuku a vysmážame z oboch strán dozlatista.

Hotové jemne posypeme práškovým cukrom.

 

 

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes