Vynikajúce „stlačené“ záviny z kyslej smotany, ktoré sú veľmi lahodné a jemné.
navyše, sú veľmi jednoduché a rýchle na prípravu.
Plniť môžeme čímkoľvek: tvarohom, hrozienkami, višňami, jablkami atď.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
U nás je to veľký hit, pretože je to jednoduché a chutné!
Recept sme našpi na stránke napadovy.blog.
Potrebujeme:
Cesto:
30 dkg hladkej múky
trochu soli
1 celé vajce
1 pohár kyslej smotany
Na potretie:
10 dkg hladkej múky
10 dkg tuku alebo margarínu
Na vrch :
kyslá smotana zmiešaná s trochou oleja
Ďalej:
náplň podľa chuti + kyslá smotana
Postup:
Suroviny na cesto spolu zmiešame.
Vzniknuté cesto rozvaľkáme valčekom.
Rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra.
Na polevu zmiešame múku s vlažným tukom (alebo margarínom).
Potom touto zmesou potrieme vyvaľkané cesto.
Zrolujeme ako rožok.
Dáme do chladničky (môže ostať), aby tuk alebo margarín na pečenie stuhol.
Roládu rozrežeme na 4 časti.
Každú rozvaľkáme na tenký plát.
Do stredu položíme plnku.
Potrieme kyslou smotanou a zvinieme.
Vložíme do vymasteného a múkou vysypaného pekáča.
Vrch potrieme olejom a kyslou smotanou.
Koláče upečieme dozlatista za 30-35 minút .
Po upečení môžeme posypať práškovým cukrom.
Plniť môžeme čímkoľvek: tvarohom, hrozienkami, višňami, jablkami tď.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)