Výborný tip, ako pripraviť skvelé jedlo pre celú rodinu len z pár prísad a na jednom plechu.
Ak budete mať nabudúce doma kuracie rezne, namiesto vyprážania v trojobale vyskúšate toto.
Veľmi chutný chalupársky kastról s kuracím mäsom, cibuľkou a zemiakmi.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
3 ks kuracích pŕs
2 lyžičky grilovacieho korenia
2 lyžičky soli
Čierne korenie podľa chuti
2 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno
3 červené cibule
6 lyžíc olivového oleja
Voliteľné:
Bylinky podľa chuti
Korenie podľa chuti
Postup:
Zemiaky si očistíme a nakrájame na hranolky.
Čibuľu očsitíme a nakrájame na mesiačiky.
Rovnako očistíme a nakrájame aj kuracie prasia.
Všetky prísady zmiešame.
Pridáme olivový olej, koreniny a soľ.
Ja pridávam aj sladkú papriku, ale je to na vás.
Premiešame a navrstvíme na plech.
Môžeme pridať zelené bylinky podľa chuti.
Prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov.
Pečieme asi 45 minút, potom zložíme alobal.
Pečieme ešte asi 30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)