Brávam na výlety, dovolenky a samozrejme doma mám vždy zopár pohárov poruke.
K čerstvému chlebíku nič lepšie nepoznám.
Je výborná!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Stavte sa, že keď ju ochutnáte, paštétu z obchodu viac nekúpite.
Potrebujeme:
5 ks cibule
1,5 kg bravčového bôčika
1,5 kg bravčového pliecka
1 kg hydinových pečienok
1 lyžicu soli
1 lyžičku mletého čierneho korenia
8 strúčikov cesnaku
Hrsť-dve mandlí
Brusnice
Postup:
Mäso (bôčik aj pliecko) umyjeme, osušíme a nakrájame na kúsky.
Mäso osolíme a vložíme do väčšieho pekáča (pekáč si môžeme vymastiť trochou masti).
K mäsu pridáme ošúpané strúčiky cesnaku (celé).
Pridáme aj očistenú cibuľu prekrojenú na štvrtinky.
Podlejeme vodou, vložíme do rúry vyhriatej na 180-190 stupňov.
Pečieme pri teplote 180-190 stupňov, kým mäso nie je mäkké.
Kým sa mäso pečie, pripravíme si pečienku.
Dôkladne ju očistíme a zomelieme na mäsovom mlynčkeu.
Odložíme do chladničky.
Upečené mäso spolu s cibuľou, cesnakom aj výpekom taktiež zomieleme v mlynčeku.
Zmiešame s pečienkou a pridáme aj hrsť – dve pomletých mandlí a prípadne aj hrsť brusníc.
Nezabudneme ani na soľ a korenie.
Ak chceme, aby bola zmes ešte jemnejšia, jednoducho ešte rozmixujeme ponorným mixérom.
Zmes sa vám môže zdač príliš hutná, vtedy stačí pridať trochu masti a bude sa lepšie rozotierať.
Takto upravenú mäsovú zmes navrstvíme do čistých pohárov na zaváranie (nie doplna asi 4-5 cm od vrchu).
Pevne zavrieme a sterilizujeme 90 minút.
Potom necháme dobre vychladnúť a odležať niekoľko dní, predtým, ako otvoríme prvý pohár.
Podávame s čerstvým pečivom.
Prajeme vám dobrú chuť!:-)