Dobrý deň, chcem sa podeliť o jeden starý zlepšovák, ktorý radím všetkým gazdinkám.
Ak sa vám stáva, že rezne nie sú zakaždým rovnaké – myslím tým rovnako dobré, chrumkavé, šťavnaté a pritom krásne napufkané – toto určite využijete.
Mne to poradil pán mäsiar ešte za bývalého režimu a používam to odvtedy stále, moje rezne sú po celej rodine známe, ako tie krásne nafúknuté. :-)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ako na to?
Neverte, že musíte mať nutne len fritézu a špeciálnu strúhanku, dá sa to aj na obyčajnej panvici.
Postup je veľmi jednoduchý.
Naklepené a nasolené rezne (ja najčastejšie robím z bravčového karé) treba namočiť do mlieka (ja dávam tak na hodinku, ideálne je však nechať cez noc).
Rezne mlieko vypijú a budú jemné a zachovajú si šťavnatosť.
Nie je trojobal ako trojobal
2 hlavné zásady pri obaľovaní – do vajíčok trochu piva a múka polohrubá.
Obaľujeme nasledovne – do múky, do vajíčka s pivom, zase do múky, do vajíčka a až potom strúhanku.
Také sú nafúknuté a mäkučké, že sa začnú zbiehať slinky, len ich vidíte.
Robím to takto už 40 rokov a moje rezne sú po celej rodine preslávené.
Vždy sú presne rovnaké – šťavnaté, trojobal chrumkavý a krásne nafúknutý.
Ešte musím dodať, že vyprážam výlučne na bravčovej masti.
Prajem všetko dobré. :-)
Milada Vavrincová
Trik na fantastické rezne podľa šéfkuchára
Ak chcete získať naozaj luxusný rezeň, táto rada sa vám určite bude hodiť.
Rezne sú úžasne jemné, trojobal krásne chrumkavý a vôbec nie sú mastné.
Takéto rezne vedel pripraviť náš dedko šéfkuchár a naučil nás tento postup. Jeho rezne boli vždy vychýrené a doteraz som lepšie nejedla.
Potrebujeme:
Mlieko
Bravčové mäso
Staršie rožky
Strúhanka
Múka
Vajcia+trocha svetlého piva
Niekoľko krajcov chleba
Postup:
Mäso si pred prípravou klasicky naklepeme a nasolíme a pred obaľovaním ho aspoň na 1 hodinu namočíme do mlieka, vďaka ktorému bude mäso jemné.
Ešte lepšie je nechať rezne v mliečnej marináde v chladničke počas noci (hlavne ak máte tuhšie mäso).
Až potom ich obalíme v trojobale a vyprážame.
Na trojobal si rozmixujeme staršie rožky na strúhanku, vajcia vyšľaháme s trochou svetlého piva a do samostatnej misky nasypeme múku.
Obaľujeme nasledovne: najprv v múke, potom vo vajíčku zmiešanom s trochou piva, následne opäť vo múke a rozšľahanom vajci a napokon môže prísť na rad konečne strúhanka.
Vyprážame na bravčovej masti.
Ak chcete obzvlášť jemné mäsko, šťavnaté mäsko , chrumkavú strúhanku a minimum tuku
Rezne sprudka krátko osmažíme na masti.
Rúru rozohrejeme na 110 ° C.
Do väčšieho hrnca, alebo pekáča dáme hrubé krajce chleba, na ne položíme vyprážané rezne a dáme prikryté na 45 minút do rúry.
Výsledok je šťavnaté nevysušené mäso a chrumkavá strúhanka s minimom tuku.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)