Vynikajúci marhuľový koláčik s tvarohom, ktorého autorkou je pani Andrea Kneippova Tothova.
Koláč je jednoduchý a napriek tomu veľmi chutný.
Možno ho poznáte pod názvom Japonský rez.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Okrem marhúľ ho môžete vyskúšať aj s iným sezónnym ovocím podľa vášho vkusu.
Potrebujeme:
Na cesto:
40 dkg polohrubá muka
12 dkg kr. cukor
4 žĺtky
12 dkg masla
2,4 dl mlieka
1 bal. prášku do pečiva
Ďalej:
1 kg ovocia (odporúčam marhule)
25 dkg tvaroh hrudkovitý
Vanilkový cukor
Na vrch:
4 bielky
10 dkg kr cukru
Postup:
V miske si vymiešame žĺtky s cukrom a zmäknutým maslom do peny.
Pridáme mlieko.
Vmiešame aj preosiatu múku s práškom do pečiva.
Cesto navrstvíme na plech vymastený a vysypaný múkou.
Na náplň si zmiešame tvaroh s vanilkovým cukrom.
Na cesto navrstvíme nakrájané marhule.
Na marhule tvaroh.
Na vrch navrstvíme sneh, ktorý sme si ušľahali zo 4 bielkov a cukru.
Takto pripravený koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov.
Pečieme asi pol hodinky, záleží od vašej rúry.
Vrch musí byť pekne zapečený.
Koláčik je naozaj vynikajúci.
Neváhajte ho skúsiť aj s iným ovocím.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)