Vynikajúca knedľa, ktorú mám odskúšanú a poviem vám, že ani parená knedľa sa na ňu nechytá.
Inšpiráciu na tento postup mám od svojej tety, ktorá inak knedle nerobí už roky.
Ja som to skúsila len nedávno a môžem povedať, že výsledok tromfne aj klasickú parenú knedľu.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vyskúšajte recept na jedinečnú varenú knedľu jemnú ako páperie.
Potrebujeme:
2 hrnčeky (250ml) múka hrubá
2 hrnčeky múka polohrubá
42g droždie
6 dcl mlieko – približne
1 vajce
2 kávové lyžičky soľ
Postup:
Z vlažného trochy mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások.
Do misky preosejeme múku.
Pridáme kvások,soľ vajce.
Pridáme aj ostatné mlieko, mlieko pridávame opatrne.
Cesto zarobím a nechám chvíľku postáť.
Vypracujeme hladké cesto.
Necháme vykysnúť.
Vykysnuté cesto preklopíme na pomúčenú dosku.
Rozdelíme na 3-4 časti.
Vytvarujeme knedľu a necháme 20 minút podkysnúť.
Do hrnca dáme variť vodu s trochou soli, po 20 minútach kysnutia vložíme knedľu.
Zakryjeme, stiahneme na najslabší plameň a varíme 20 minút.
Za ten čas si pripravíme druhú knedľu aby nám stihla podkysnúť.
Po 20 minútach je knedľa hotová.
Keď mám väčšiu knedľu tak ju varím v pekáči.
Pekáč si položím na dva horáky (oba horáky po vložení knedľe stiahnem na minimum).
Výborná k segedínu, alebo gulášu :-).