Jednoduchý pita chlieb, ktorý môžete použiť napríklad na kebab, prípadne konzumovať plnený alebo suchý.
Dá sa pripraviť množstvo spôsobmi, my vám ponúkame základný recept.
Jednoduchý recept na mäkký nadýchaný chlieb z youtube kanála Peri’nin sihirli Mutfağı.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 pohár mlieka (200 ml)
1 pohár vody (200 ml)
1 čajový pohár jogurtu (125 ml)
2 PL rastlinného oleja
1/2 balenia čerstvého droždia (21 g)
1 PL kryštálového cukru
1 ČL soli
5,5 pohára hladkej múky ( 550-600 g)
Postup:
Do misky pridáme teplú vodu.
Ďalej pridáme teplé mlieko a jogurt.
Do zmesi nalejeme olej.
Pridáme cukor a nadrobíme droždie.
Metličkou miešame, kým sa droždie nerozpustí.
Na dvakrát nasypeme múku, soľ a premiešame.
Rukou vymiesime mäkké a mierne lepivé cesto.
Misku prekryjeme fóliou a necháme hodinu kysnúť.
Cesto posypeme múkou, vytlačíme vzduch a preložíme na pomúčený stôl.
Mierne ho vymiesime do tvaru gule, rozdelíme na 10 častí a ušúľame guľky.
Cesto posypeme múkou a valčekom rozvaľkáme na hrúbku 3-4 mm.
Rozvaľkáme cesto prekryjeme a necháme 10 minút odstáť.
Podnos posypeme kukuričnou múkou, po jednom naň naberieme vyvaľkané cesto.
Plech otočíme hore dnom a rúru zohrejeme na 250 °C.
Na plech po jednom ukladáme cesto, ktoré sa týmto spôsobom upečie s rovnakou hrúbkou na vrchnej a spodnej strane.
Chleby pečieme 5-7 minút a plochou varechou ich vyberieme.
Nadýchané chleby môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: