Pripravte si najlepšiu cviklu pod slnkom.
30 pohárov sa minie ako nič, pretože ju budete jesť pomaly aj k dezertom :D
Recept je veľmi jednoduchý a výsledok stojí za to!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu z portálu retete-usoare.
Potrebujeme:
500 g cibule
500 g mrkvy
500 g paradajok
1 kg červenej repy
500 g sladkej papriky
1 hlavu cesnaku
2 polievkové lyžice soli
3 lyžice kryštálového cukru
1 čajová lyžička citrónovej soli
pohár rastlinného slnečnicového oleja
Postup:
Cibuľu si očistite a nakrájajte na kocky.
Do veľkého hrnca nalejte pol pohára rastlinného oleja, pridajte cibuľu a smažte ju, kým nebude mäkká a sklovitá.
Potom pridajte mrkvu nastrúhanú na jemnom strúhadle, trochu oleja a opečte ju spolu s cibuľou, kým nezmäkne.
Paradajky si rozmixujte alebo pomeľte mlynčekom na mäso.
Pridajte ich do panvice k ostatným surovinám a pokračujte v restovaní.
Medzitým si nastrúhajte očistenú cviklu, pridajte ju do panvice.
Opekajte ešte na strednom ohni asi 5 – 7 minút.
Teraz pridajte na kocky pokrájanú papriku.
Ešte pár minút všetko spolu restujte.
Nasypte soľ a cukor a všetko spolu premiešajte.
Počas ďalších minút prípravy pridajte cesnak a citrónovú soľ.
Stačí ešte 2 – 3 minútky a môžete odstaviť zo sporáka.
Celková doba prípravy by mala byť 20 – 25 minút.
Takto pripravenú cviklu navrstvite do sterilizovaných pohárov a dobre uzavrite viečkami.
Z tohto množstva ingrediencií získate asi 3 poháre s objemom 720 ml a jeden pohár s objemom 500 ml.
Pre rodinu som ale nakoniec celkovo 30 menších pohárov.
Otočte poháre hore dnom a nechajte ich úplne vychladnúť pod teplou prikrývkou.
Poháre s cviklou skladujte na chladnom a tmavou mieste.
Dobrú chuť!