Hrnčekové ROŽKY za 20 minút: Hotové sú raz-dva a voňajú po celom dome. Ako čerstvé aj na druhý deň!

Lepšie domáce rožky, ako z pekárne: Prípravu hravo zvládnete, takže ich môžete mať na stole každý deň!
[mashshare]

Voňavé a extrémne chutné domáce rožky podľa tohto receptu z youtube si hravo pripravíte doma a môžete ich mať vždy čerstvé na stole.

 

 

Potrebujeme:

10 g sušeného droždia

1 PL kryštálového cukru

1 pohár (100 ml) teplého mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

1 pohár (100 ml) teplej vody

1 pohár (100 ml) oleja

3 PL bieleho jogurtu

1 vajce

1/2 balenia hladkej múky (500 g)

1 PL soli

Postup:

Do väčšej misy si nadrobíme droždie.

 

 

Pridáme lyžicu cukru, nalejeme teplé mlieko, vodu a dobre premiešame metličkou.

Necháme pár minút aktivovať kvások.

Potom nalejeme olej, pridáme biely jogurt, vajíčko a opäť dobre premiešame.

 

 

Nasypeme múku so soľou a vymiesime hladké cesto – bude to trvať asi 5 minút.

Necháme kysnúť asi 90 minút.

 

 

Pracovnú dosku si potrieme olejom.

Preložíme na ňu vykysnuté cesto a vytvarujeme 10 rovnomerných guliek.

Každú guľku potom vyvaľkáme na ovál a stočíme do rolky.

 

 

Rožky ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie a necháme podkysnúť asi 30 minút pod bavlnenou utierkou.

Potom ich potrieme studenou vodou.

Pečieme asi 20 minút pri teplote 220 °C. 

 

 

Upečené rožky potrieme maslom a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes