Voňavé a extrémne chutné domáce rožky podľa tohto receptu z youtube si hravo pripravíte doma a môžete ich mať vždy čerstvé na stole.
Potrebujeme:
10 g sušeného droždia
1 PL kryštálového cukru
1 pohár (100 ml) teplého mlieka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 pohár (100 ml) teplej vody
1 pohár (100 ml) oleja
3 PL bieleho jogurtu
1 vajce
1/2 balenia hladkej múky (500 g)
1 PL soli
Postup:
Do väčšej misy si nadrobíme droždie.
Pridáme lyžicu cukru, nalejeme teplé mlieko, vodu a dobre premiešame metličkou.
Necháme pár minút aktivovať kvások.
Potom nalejeme olej, pridáme biely jogurt, vajíčko a opäť dobre premiešame.
Nasypeme múku so soľou a vymiesime hladké cesto – bude to trvať asi 5 minút.
Necháme kysnúť asi 90 minút.
Pracovnú dosku si potrieme olejom.
Preložíme na ňu vykysnuté cesto a vytvarujeme 10 rovnomerných guliek.
Každú guľku potom vyvaľkáme na ovál a stočíme do rolky.
Rožky ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie a necháme podkysnúť asi 30 minút pod bavlnenou utierkou.
Potom ich potrieme studenou vodou.
Pečieme asi 20 minút pri teplote 220 °C.
Upečené rožky potrieme maslom a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: