Recept našej mamy všetkých prekvapil: Doma nikto neveril, že obyčajná CVIKLA môže chuť tak geniálne!

Výnimočne chutný spôsob, ako pripraviť obyčajnú cviklu.
[mashshare]

Ak túžite po zdravom a zároveň chutnom jedle, tento šalát musíte ochutnať. 

 

 

Lahodná kombinácia cvikle, zemiakov a ďalších surovín dokonale pohladí vaše chuťové poháriky.

Vyskúšajte a presvedčte sa sami!

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Przepisy od Katarzyny.

Potrebujeme:

3 zemiaky

1 ČL soli

2 mrkvy

200 g cíceru v konzerve

4 vajcia

vodu

1 ČL soli

1 cibuľu

40 ml rastlinného oleja

300 g kyslej kapusty

citrónovú šťavu

čierne mleté korenie podľa chuti

soľ podľa chuti

petržlenovú vňať

Postup:

 

 

Cviklu si aj so šupou zabalíme do alobalu.

Upečieme v rúre pri teplote 200 °C.

Doba pečenia je 60 minút.

 

 

Do hrnca si nalejeme vodu.

Vložíme zemiaky a pridáme lyžičku soli.

 

 

Uvaríme do mäkka a medzitým si ošúpeme mrkvu.

Tú si následne nakrájame na tenšie prúžky.

Vložíme do kovového sitka.

 

 

Adusíme nad parou do mäkka asi 20 minút.

Vajcia si vložíme do vody a nasypeme lyžičku soli.

Uvaríme natvrdo (asi 8 minút).

 

 

Cibuľu si ošúpeme a nakrájame na polovičné kolieska. 

Uvarenú cviklu si ošúpeme, nakrájame na kocky.

Vložíme ju do misy a zalejeme olejom.

 

 

 

To isté spravíme aj so zemiakmi, ktoré tiež ošúpeme, nakrájame na kocky a primiešame k cvikle.

Teraz pridáme konzervovaný cícer.

Pridáme aj kyslú kapustu a cibuľu.

 

 

Všetko pokvapkáme citrónovou šťavou.

Pridáme soľ, čierne mleté korenie podľa chuti a dôkladne premiešame.

Servírujeme s vajíčkami natvrdo a čerstvým chlebom.

Celý video postup nájdete TU.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes