4 jablká nastrúham na plech, nalejem cesto, zrolujem a pečiem takto aj 3x za týždeň: Najväčšia DELIKATESA z jabĺk!

[mashshare]

Recept na vynikajúcu obrátenú jablkovú roládu z YouTube kanála Кулинарная Самобранка musíte skúsiť.

 

 

Je extrémne jednoduchá a naozaj vynikajúca.

Podeľte sa o tento recept aj so svojou rodinou a známymi.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

 

 

Cesto:

múka hladká – 120 gr

cukor kr. – 120 gr

vajcia – 3 ks.

prášok do pečiva – 1 lyžička

vanilín – štipka

Náplň:

jablká – 4 kusy

cukor – 2 lyžičky

škorica

citrónová šťava – 1 polievková lyžica

Na posypanie:

práškový cukor

Na ozdobu (voliteľné):

Šľahačka

Kúsky čokolády

Postup:

 

 

Jablká si očistíme a nastrúhame.

Zmiešame s cukrom, citrónovou šťavou a škoricou.

 

 

Pripravíme si cesto.

V miske vymiešame vajíčka s cukrom do peny.

Pridáme vanilku a nakoniec ručne vmiešame preosiatu múku s práškom do peiva.

 

 

Nastrúhané jablká rozložíme na plech vystlaný papierom (papier zľahka pomastíme).

Na jablká navrstvíme cesto a uhladáme.

 

 

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov.

Čas pečenia je asi 25 minút, ale počas pečenia treba sledovať.

 

 

Potom vyberieme z rúry a obrátime.

Opatrne odstránime papier na pečenie.

 

 

Roládu opatrne zrolujeme.

Zabalíme do papiera na pečenie.

Necháme vychladnúť.

 

 

Nakoniec posypeme práškovým cukrom.

A môžeme podávať.

Ak chcete slávnostenšiu verziu, môžete roládu ozdobiť šľahačkou a kúskami čokolády.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes