Milujete jablkové koláče?
Niet sa čo čudovať, pretože sú lahodné, šťavnaté a rozvoňajú vám celý domov.
Vyskúšajte tento recept a budete nadšení, pretože koláčik je veľmi chutný a jednoduchý na prípravu.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Pripravíte si ho podľa tohto receptu z portálu mindmegette.
Potrebujeme:
500 g hladkej múky
250 g masla
150 g kryštálového cukru
1 balíček vanilkového cukru
1 balíček prášku do pečiva
2 vajcia
Na plnku:
1 kg jabĺk
100 g nasekaných vlašských orechov
150 g práškového cukru
1 bio citrón
1 ČL škorice
1 vajce na potretie
Postup:
Na prípravu tohto jablkového koláča rozdrobíme múku zmiešanú s práškom do pečiva s maslom.
Pridáme cukor, vanilkový cukor a vajcia, dobre premiešame a zabalené v potravinárskej fólii necháme 1 hodinu v chladničke.
Počas tejto doby jablká ošúpeme, nastrúhame, pokvapkáme ich citrónovou šťavou a dochutíme cukrom, škoricou a nastrúhanou citrónovou kôrou.
Po 10 minútach vytlačíme čo najviac šťavy.
Cesto rozdelíme na dve časti (pomer 1/3 a 2/3) a rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3-4 mm.
Väčší plát cesta položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Posypeme mletými vlašskými orechmi, rovnomerne rozotrieme jablkovú plnku a nakoniec prikryjeme druhým plátom cesta.
Vrch jablkového koláča potrieme rozšľahaným vajíčkom, jemne popicháme vidličkou a nakreslíme mriežky.
Vložíme do predhriatej rúry na 190 °C.
Pečieme asi 30 – 35 minút, kým nie je cesto zlatisté.
Dobrú chuť!