Každú jeseň robím z úrody cvikly tento vynikajúci džem.
Je skvelý na palacinky, do buchiet, alebo len-tak, ráno natretý na chlebík.
Dokonca ho milujú aj deti a za mňa je to najlepší spôsob, ako zužitkovať úrodu.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Aké sú účinky červenej repy na zdravie?
Podporuje imunitu
Podporuje srdce a cievy
Znižuje cholesterol
Chráni telo a bunky pred radikálmi
Posilňuje vlasy a nechty
Podporuje funkciu pečene
Odkysľuje organizmus, upravuje pH
Močopudná, podporuje obličky
Zlepšuje vyprázdňovanie
Podporuje tvorbu krvi
Zlepšuje pevnosť kože a kostí
Zmierňuje menštruačné bolesti
Verím, že mnohí z vás sa už presvedčili o liečivej a zdravej stránke týchto ingrediencií.
Dnes vám prinášame recept na výborný džem, plný vitamínov a vlákniny.
Na vitamínový džem potrebujeme:
500 g cvikly
500 g mrkvy
500 g jabĺk
500 g citrónovej šťavy
100 ml vody
– cukor môžete pridať podľa chuti, podľa toho, či chcete sladšiu alebo kyslejšiu chuť
Postup:
Uvarte cviklu, mrkvu a jablká.
Potom ich rozmixujte a pridajte 500 g citrónovej šťavy.
Cukor a vodu povarte 5 minút, potom pridajte rozmixované ovocie a zeleninu.
Varte 20 minút, občas odstráňte penu.
Keď je džem hotový, nalejte trochu na podnos a skontrolujte hustotu.
Horúci džem nalejte do sterilizovaných pohárov, hermeticky uzavrite a otočte hore dnom.
Nechajte džem vychladnúť.
Úžasná chuť, presvedčte sa sami.
Dá sa vyrobiť kedykoľvek počas roka. Je ideálny na palacinky alebo lievance, alebo len tak na rožok s masielkom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)